KookAcademie in bedrijf

Buurtbewoner Sermin heeft het plan opgepakt bewoners kennis te laten maken met gezonde en lekkere gerechten uit de wereldkeuken. Elke maand nodigt zij een kok uit die samen met de deelnemers van de KookAcademie een aantal gerechten uit ‘hun’ land of streek gaat maken. Om ze vervolgens gezellig samen aan de gedekte tafel in de BBS Haren Donk en Reit op te eten.

Syrisch koken

Tijdens de 1e kookles bij de KookAcademie nam Kok Katren ons mee door de Syrische wereldkeuken. De tafel stond vol met bekende en minder bekende ingrediënten. Alles om een aantal heerlijke gerechten te maken. Katren nam de deelnemers stap voor stap door het kookproces. Paprika’s schoonmaken en samen met de aubergines in de oven, knoflook en uien snijden, noten in de blender en in de pan en nog veel meer … snijden, bakken, pureren. Bulgur, gehakt, yoghurt, limoen, dadels … verrassende combinaties met als resultaat heerlijke gerechten: Kibbeh, Muhammara, Baba gannosh en een heerlijk dessert.

KookAcademie gaat door
Doe mee op 29 oktober

Op dinsdag 29 oktober a.s. (18.30 – 21.00 uur) is de volgende kookles. Deze les is de Indonesische keuken aan de beurt. Wil jij meedoen? Meld je dan aan bij Sermin Boekhoven, organisator van de KookAcademie, via serminboekhoven@gmail.com of 06-84 01 02 77. Heb je vragen over de kooklessen of ben je ouder dan 35 jaar en wil je ook graag meedoen? Dan kun je ook contact opnemen met Sermin.

Let op: je kunt per keer aansluiten, dus je hoeft je niet vast te leggen voor alle lessen. Dus: tot ziens bij de KookAcademie!

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2024

De KookAcademie

Samen Gezond de (wereld)keuken rond! Buurtbewoner Sermin is een bezige bij. Het ene event is nog niet gestart of het volgende staat alweer op de rol. Met haar eigen dochters die uitvliegen in gedachte start ze met de KookAcademie. Een intitiatief waarbij jongeren, en iets minder jonge jongeren ;-), in 10 kooklessen leren koken. De […]

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
juli 2024

Workshop architect

Gemeente ‘s-Hertogenbosch daagde, samen met computerbedrijf Microsoft, Bossche kinderen uit om hun ideale woonplek in De Haren te bouwen. Niet met hout en steen, maar op de computer. De winnaars gingen los met papier, lijm en schaar tijdens de workshop ‘maquette bouwen; een van de prijzen van de wedstrijd.

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.