Betrokken bewoners

Bewoners delen hun ideeën: we bouwen samen aan #onzebuurt

Tijdens de bewonersbijeenkomsten in BBS Haren Donk en Reit spraken we een grote groep bewoners uit De Haren; over de nieuwbouwplannen én over het wonen en leven in de wijk. Rondom de maquette, een soort Madurodam van De Haren, werd druk gesproken over de vorm en ligging van de toekomstige woongebouwen. Tegelijkertijd werd er gezellig bijgepraat met oude bekenden en nieuwe buurtgenoten.

Zit er een lift in het gebouw? Grenzen de balkons aan mijn achtertuin?

Bewonersvragen

Nieuwbouw

De gepresenteerde nieuwbouwplannen zijn slechts een voorstel dat we richting de gemeente gaan doen. Daarom nodigden we de gemeente ook uit. En de gemeente was beide dagen present. Om de wijk en de bewoners beter te leren kennen. De onvermijdelijke vragen over parkeren, de toegang tot de wijk en het groen werden als het kon beantwoord of meegenomen voor een antwoord op een later moment. Verder werd er met grote interesse naar de miniatuurgebouwen op de maquette gekeken. Zit er een lift in het gebouw? Grenzen de balkons aan mijn achtertuin? Blijven de paden rondom de gebouwen op dezelfde plek liggen? Er gingen heel wat vragen over tafel. Uiteindelijk hebben we alles zo goed mogelijk proberen toe te lichten.

Ideeën voor #onzebuurt

Zoveel bewoners, zoveel ideeën en wensen. De oogst van de bijeenkomsten was meer dan goed. Hoe leuk is het dat bewoners met dezelfde interesses elkaar vinden en afspraken maken om samen iets te organiseren. Zoals bijvoorbeeld: het voornemen van enkele bewoners om wekelijks samen een rondje te wandelen en daarna koffie te drinken bij ’t HarenHuis, de nieuwe ontmoetingsplek aan de Vierde Haren 59. Een mooi initiatief dat het leven in de buurt kleur kan geven. Kortom: De Haren heeft het!

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Oplevering fase 3 gevierd

De derde en laatste fase van de renovatie is een feit. Het geduld van de bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof werd flink op de proef gesteld. Daar waar buurtgenoten al lange tijd van hun verduurzaamde huis kunnen genieten, waren zij pas jaren later aan de beurt. Gelukkig is hun huis nu ook klaar en kunnen zij ook gaan genieten. Onder andere van de energiekosten, die zichtbaar omlaag gaan.

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
april 2024

’t HarenHuis, kom binnen en doe mee!

In april en mei organiseren de Social Work-studenten van Avans een aantal gezellige donderdagen met spelletjes, muziek en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. Gezellig als jullie ook komen!

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Feestje fase 3 oplevering

Bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof zijn van harte welkom bij het opleveringsfeestje op donderdag 11 april van 15.30 – 17.30 uur bij de parkeerplaatsen ter hoogte van Eerste Haren 44 t/m 54. Tot ziens!