Betrokken bewoners

Bewoners delen hun ideeën: we bouwen samen aan #onzebuurt

Tijdens de bewonersbijeenkomsten in BBS Haren Donk en Reit spraken we een grote groep bewoners uit De Haren; over de nieuwbouwplannen én over het wonen en leven in de wijk. Rondom de maquette, een soort Madurodam van De Haren, werd druk gesproken over de vorm en ligging van de toekomstige woongebouwen. Tegelijkertijd werd er gezellig bijgepraat met oude bekenden en nieuwe buurtgenoten.

Zit er een lift in het gebouw? Grenzen de balkons aan mijn achtertuin?

Bewonersvragen

Nieuwbouw

De gepresenteerde nieuwbouwplannen zijn slechts een voorstel dat we richting de gemeente gaan doen. Daarom nodigden we de gemeente ook uit. En de gemeente was beide dagen present. Om de wijk en de bewoners beter te leren kennen. De onvermijdelijke vragen over parkeren, de toegang tot de wijk en het groen werden als het kon beantwoord of meegenomen voor een antwoord op een later moment. Verder werd er met grote interesse naar de miniatuurgebouwen op de maquette gekeken. Zit er een lift in het gebouw? Grenzen de balkons aan mijn achtertuin? Blijven de paden rondom de gebouwen op dezelfde plek liggen? Er gingen heel wat vragen over tafel. Uiteindelijk hebben we alles zo goed mogelijk proberen toe te lichten.

Ideeën voor #onzebuurt

Zoveel bewoners, zoveel ideeën en wensen. De oogst van de bijeenkomsten was meer dan goed. Hoe leuk is het dat bewoners met dezelfde interesses elkaar vinden en afspraken maken om samen iets te organiseren. Zoals bijvoorbeeld: het voornemen van enkele bewoners om wekelijks samen een rondje te wandelen en daarna koffie te drinken bij ’t HarenHuis, de nieuwe ontmoetingsplek aan de Vierde Haren 59. Een mooi initiatief dat het leven in de buurt kleur kan geven. Kortom: De Haren heeft het!

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
september 2023

1,2,3 … start

Fase 3 van de renovatie en verduurzaming is gestart Op 25 september was het dan eindelijk zover: de start van de renovatie en verduurzaming van de laatste 68 woningen in De Haren. Het eerste blok huizen dat wordt ‘ingepakt’ met steigers is Eerste Haren 45 t/m 53. De bewoners kunnen uitkijken naar de nieuwe gevels […]

  • De Haren
  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Lezen is leuk

Yes … de eerste miniBIEB in De Haren is een feit. Buurtbewoners Ingrid en haar dochter hebben de ruilkast ingericht voor boeken, tijdschriften en misschien later ook nog voor andere spulletjes. Op elke donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur is de miniBIEB in ’t HarenHuis geopend. Kom je een boekje halen of brengen? Tot ziens!

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Rommelmarkt succes!

Zondag 17 september werd er sinds jaren weer een rommelmarkt (braderie) georganiseerd in De Haren. Buurtbewoners Corrie, Netty (op foto hierboven) en Marianne zetten opnieuw hun schouders eronder met als resultaat: een gezellige dag rondom het veldje tussen de Derde en Vierde Haren. Na een zonovergoten zaterdag, liet de zon het helaas op ZONdag afweten. […]