Betrokken bewoners

Bewoners delen hun ideeën: we bouwen samen aan #onzebuurt

Tijdens de bewonersbijeenkomsten in BBS Haren Donk en Reit spraken we een grote groep bewoners uit De Haren; over de nieuwbouwplannen én over het wonen en leven in de wijk. Rondom de maquette, een soort Madurodam van De Haren, werd druk gesproken over de vorm en ligging van de toekomstige woongebouwen. Tegelijkertijd werd er gezellig bijgepraat met oude bekenden en nieuwe buurtgenoten.

Zit er een lift in het gebouw? Grenzen de balkons aan mijn achtertuin?

Bewonersvragen

Nieuwbouw

De gepresenteerde nieuwbouwplannen zijn slechts een voorstel dat we richting de gemeente gaan doen. Daarom nodigden we de gemeente ook uit. En de gemeente was beide dagen present. Om de wijk en de bewoners beter te leren kennen. De onvermijdelijke vragen over parkeren, de toegang tot de wijk en het groen werden als het kon beantwoord of meegenomen voor een antwoord op een later moment. Verder werd er met grote interesse naar de miniatuurgebouwen op de maquette gekeken. Zit er een lift in het gebouw? Grenzen de balkons aan mijn achtertuin? Blijven de paden rondom de gebouwen op dezelfde plek liggen? Er gingen heel wat vragen over tafel. Uiteindelijk hebben we alles zo goed mogelijk proberen toe te lichten.

Ideeën voor #onzebuurt

Zoveel bewoners, zoveel ideeën en wensen. De oogst van de bijeenkomsten was meer dan goed. Hoe leuk is het dat bewoners met dezelfde interesses elkaar vinden en afspraken maken om samen iets te organiseren. Zoals bijvoorbeeld: het voornemen van enkele bewoners om wekelijks samen een rondje te wandelen en daarna koffie te drinken bij ’t HarenHuis, de nieuwe ontmoetingsplek aan de Vierde Haren 59. Een mooi initiatief dat het leven in de buurt kleur kan geven. Kortom: De Haren heeft het!

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
juli 2024

Workshop architect

Gemeente ‘s-Hertogenbosch daagde, samen met computerbedrijf Microsoft, Bossche kinderen uit om hun ideale woonplek in De Haren te bouwen. Niet met hout en steen, maar op de computer. De winnaars gingen los met papier, lijm en schaar tijdens de workshop ‘maquette bouwen; een van de prijzen van de wedstrijd.

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.

  • De Haren
  • Nieuwbouw
mei 2024

Kansen voor doorstromers in De Haren

Een nieuw thuis in je eigen wijk De Haren is een fijne wijk. Na de bouw van de grote eengezinswoningen, in de jaren ’70, kwamen er veel gezinnenmet kinderen wonen in de wijk. Die kinderen zijn inmiddels (al een tijdje) het huis uit. Dus nu wonen er veel 50-plussers, alleen of met z’n tweeën, in […]