Betrokken bewoners

Bewoners delen hun ideeën: we bouwen samen aan #onzebuurt

Tijdens de bewonersbijeenkomsten in BBS Haren Donk en Reit spraken we een grote groep bewoners uit De Haren; over de nieuwbouwplannen én over het wonen en leven in de wijk. Rondom de maquette, een soort Madurodam van De Haren, werd druk gesproken over de vorm en ligging van de toekomstige woongebouwen. Tegelijkertijd werd er gezellig bijgepraat met oude bekenden en nieuwe buurtgenoten.

Zit er een lift in het gebouw? Grenzen de balkons aan mijn achtertuin?

Bewonersvragen

Nieuwbouw

De gepresenteerde nieuwbouwplannen zijn slechts een voorstel dat we richting de gemeente gaan doen. Daarom nodigden we de gemeente ook uit. En de gemeente was beide dagen present. Om de wijk en de bewoners beter te leren kennen. De onvermijdelijke vragen over parkeren, de toegang tot de wijk en het groen werden als het kon beantwoord of meegenomen voor een antwoord op een later moment. Verder werd er met grote interesse naar de miniatuurgebouwen op de maquette gekeken. Zit er een lift in het gebouw? Grenzen de balkons aan mijn achtertuin? Blijven de paden rondom de gebouwen op dezelfde plek liggen? Er gingen heel wat vragen over tafel. Uiteindelijk hebben we alles zo goed mogelijk proberen toe te lichten.

Ideeën voor #onzebuurt

Zoveel bewoners, zoveel ideeën en wensen. De oogst van de bijeenkomsten was meer dan goed. Hoe leuk is het dat bewoners met dezelfde interesses elkaar vinden en afspraken maken om samen iets te organiseren. Zoals bijvoorbeeld: het voornemen van enkele bewoners om wekelijks samen een rondje te wandelen en daarna koffie te drinken bij ’t HarenHuis, de nieuwe ontmoetingsplek aan de Vierde Haren 59. Een mooi initiatief dat het leven in de buurt kleur kan geven. Kortom: De Haren heeft het!

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
januari 2023

2022 – een terugblik

Er zijn dit jaar mooie, duurzame stappen gezet in De Haren. We hebben hard, met veel plezier én grensontkennend samengewerkt en mooie duurzame stappen gezet dit jaar. Daarvoor dank aan al onze partners en bewoners in de wijk. Klik op ‘Lees meer’ en bekijk de video.

  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
december 2022

Diny wil nooit meer weg uit De Haren, zeker niet na de renovatie van haar huis

Diny Peters woont al vanaf het begin in De Haren. Het Brabants Dagblad interviewde haar tijdens de bewonersbijeenkomst in december. Lees hier waarom Diny nooit meer weg wil uit De Haren.

  • Derde Haren
  • Renovatie
december 2022

Fijne feestdagen

En een gezond 2023 met veel woonplezier! De medewerkers van de aannemer en onderaannemers hebben hard gewerkt; zo’n 46 woningen aan de Vierde Haren zijn al klaar. Nog 92 woningen te gaan deze fase. Maar nu eerst even genieten van de welverdiende rust. In de periode van 23 december tot 9 januari zijn de medewerkers […]