Bewoners kiezen voor verbetering

Februari 2022 – de bewoners van de huurwoningen aan  Vierde Haren, Zesde Haren en Vijfde Haren mogen hun keuze kenbaar maken voor de renovatie en verduurzaming van hun huis. Voor die tijd brengen huurderscoach Trudy en uitvoerder Erik een bezoek aan huis om te kijken wat de onderhoudsstaat van het huis is en of de bewoners (zorg)vragen hebben. We noemen dit de ‘warme opname’.

Vrij snel daarna staat een bezoek aan de modelwoning op de planning. Bewoners kunnen hier zelf zien hoe bijvoorbeeld de keuken eruit kan gaan zien. Het hele keuzepallet van kleuren en materialen staat hier uitgestald. Dit maakt de keuze een stuk gemakkelijker.

Flinke klus

Net als bij de renovatie zelf wordt er in een ’treintje’ gewerkt. ‘We volgen een route en voordat de bewoners van alle 138 woningen hun keuze hebben gemaakt dan zijn we een hele tijd verder. Het werk in fase 1 gaat ondertussen ook gewoon door. Dus dat is een flinke klus. Gelukkig hebben we een goede planning en werkt iedereen goed mee”, vertelt Sandra, die als projectconsulent het keuzeproces van de bewoners begeleidt.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Renovatie
mei 2024

Het zit er op!

Na ruim 3 jaar renoveren zijn we dan echt klaar. Momenteel worden nog de laatste kleine werkzaamheden uitgevoerd: model- en de directiewoning leegruimen en bouwterrein afbreken. En daarna wordt het stil….
We zijn blij en trots dat we in de afgelopen jaren zo goed door de wijk zijn ontvangen én dat we ruim 300 woningen mochten renoveren en verduurzamen. Met grote dank aan ieders inzet; zowel van de werklui, als jullie, wijkbewoners. Want zo’n renovatie van circa 5 weken is best ingrijpend. Maar samen is het ons gelukt!

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
mei 2024

Wijkfeest 8 juni

Op 8 juni a.s. organiseren we het grote ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Voor alle wijkbewoners. De persoonlijke uitnodiging valt binnenkort in de brievenbus.
Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Oplevering fase 3 gevierd

De derde en laatste fase van de renovatie is een feit. Het geduld van de bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof werd flink op de proef gesteld. Daar waar buurtgenoten al lange tijd van hun verduurzaamde huis kunnen genieten, waren zij pas jaren later aan de beurt. Gelukkig is hun huis nu ook klaar en kunnen zij ook gaan genieten. Onder andere van de energiekosten, die zichtbaar omlaag gaan.