De Haren heeft het!

De Haren heeft het! Hiermee willen we het verhaal van De Haren vertellen. Een Bossche wijk gebouwd in de jaren ’70. Ruim opgezet, groen ingericht, dichtbij de binnenstad, in de luwte en de rust. Bewoners waarderen de kracht van de wijk. Zij wonen er graag en hebben hart voor de wijk.

De huurhuizen en de woonomgeving voldoen na al die jaren niet meer helemaal aan de eisen van deze tijd. Daarom pakken we – samen met de bewoners – de wijk aan en zorgen ervoor dat ‘De Haren heeft het!’ ook in de toekomst van kracht blijft. En daar hoort, wat ons betreft, een mooi beeld bij.

Naast de renovatie & verduurzaming van de ruim 300 huurhuizen, zijn we samen met wijkbewoners en onze maatschappelijke partners ook aan de slag gegaan om te kijken waar we in de wijk nieuwe huizen kunnen bouwen. We kijken of er we meer woonplekken kunnen realiseren, want de woningnood is hoog. Ook kijken we welke woonruimte er nodig is en voor wie.

Vragen

Willen we dat de wijkbewoners op leeftijd er kunnen blijven wonen? Dat jongeren die starten op de woningmarkt er ook een plekje kunnen vinden? Hoe willen wijkbewoners er in de toekomst samen wonen, werken, spelen en leven? Hoe kunnen zij dat duurzaam doen? En wat is daar maatschappelijk en sociaal gezien voor nodig? Kortom: heel veel vragen waar we samen een antwoord op gaan geven. Zodat elke bewoner zich thuis voelt in de wijk en het De Haren heeft het!-gevoel heeft.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
  • Nieuwbouw
februari 2024

Extra woningen in bestaande wijken

Visie van architectenbureau KAW: voeg extra woningen toe in bestaande wijken. In een interview met de krant noemen ze de gebiedsontwikkeling in De Haren als mooi voorbeeld van hoe dit succesvol, en in goede samenwerking met de buurt, kan worden georganiseerd. Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

College over huurrechten

voor jongeren Op 6 februari 2024 wordt een bijeenkomst 𝙃𝙐𝙍𝙀𝙉 π™‘π™Šπ™Šπ™ π˜½π™€π™‚π™„π™‰π™‰π™€π™π™Ž georganiseerd over huurrechten voor jongeren. Een gezamenlijk initiatief van de Bossche corporaties, gemeente en Stedelijk Huurders Platform. Aanmelden is niet nodig. Kom op dinsdag 6 februari om 17.30 uur naar Avans Hogeschool en stel al je vragen.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

Gewijzigde afvalinzameling!

Check de afvalkalender of de Afvalstoffendienst app. Vanaf maandag 5 februari 2024 verandert de afvalinzameling in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Afvalstoffendienst haalt vanaf deze datum het PBD (plastic verpakkingen, blik en drankkartons) aan huis op. Zo’n 36.000 huishoudens krijgen hiervoor een minicontainer (=kliko) met oranje deksel. Het restafval in de grijze container halen we vanaf […]