De Haren heeft het!

De Haren heeft het! Hiermee willen we het verhaal van De Haren vertellen. Een Bossche wijk gebouwd in de jaren ’70. Ruim opgezet, groen ingericht, dichtbij de binnenstad, in de luwte en de rust. Bewoners waarderen de kracht van de wijk. Zij wonen er graag en hebben hart voor de wijk.

De huurhuizen en de woonomgeving voldoen na al die jaren niet meer helemaal aan de eisen van deze tijd. Daarom pakken we – samen met de bewoners – de wijk aan en zorgen ervoor dat ‘De Haren heeft het!’ ook in de toekomst van kracht blijft. En daar hoort, wat ons betreft, een mooi beeld bij.

Naast de renovatie & verduurzaming van de ruim 300 huurhuizen, zijn we samen met wijkbewoners en onze maatschappelijke partners ook aan de slag gegaan om te kijken waar we in de wijk nieuwe huizen kunnen bouwen. We kijken of er we meer woonplekken kunnen realiseren, want de woningnood is hoog. Ook kijken we welke woonruimte er nodig is en voor wie.

Vragen

Willen we dat de wijkbewoners op leeftijd er kunnen blijven wonen? Dat jongeren die starten op de woningmarkt er ook een plekje kunnen vinden? Hoe willen wijkbewoners er in de toekomst samen wonen, werken, spelen en leven? Hoe kunnen zij dat duurzaam doen? En wat is daar maatschappelijk en sociaal gezien voor nodig? Kortom: heel veel vragen waar we samen een antwoord op gaan geven. Zodat elke bewoner zich thuis voelt in de wijk en het De Haren heeft het!-gevoel heeft.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
januari 2023

2022 – een terugblik

Er zijn dit jaar mooie, duurzame stappen gezet in De Haren. We hebben hard, met veel plezier én grensontkennend samengewerkt en mooie duurzame stappen gezet dit jaar. Daarvoor dank aan al onze partners en bewoners in de wijk. Klik op ‘Lees meer’ en bekijk de video.

  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
december 2022

Diny wil nooit meer weg uit De Haren, zeker niet na de renovatie van haar huis

Diny Peters woont al vanaf het begin in De Haren. Het Brabants Dagblad interviewde haar tijdens de bewonersbijeenkomst in december. Lees hier waarom Diny nooit meer weg wil uit De Haren.

  • Derde Haren
  • Renovatie
december 2022

Fijne feestdagen

En een gezond 2023 met veel woonplezier! De medewerkers van de aannemer en onderaannemers hebben hard gewerkt; zo’n 46 woningen aan de Vierde Haren zijn al klaar. Nog 92 woningen te gaan deze fase. Maar nu eerst even genieten van de welverdiende rust. In de periode van 23 december tot 9 januari zijn de medewerkers […]