De Haren heeft het!

De Haren heeft het! Hiermee willen we het verhaal van De Haren vertellen. Een Bossche wijk gebouwd in de jaren ’70. Ruim opgezet, groen ingericht, dichtbij de binnenstad, in de luwte en de rust. Bewoners waarderen de kracht van de wijk. Zij wonen er graag en hebben hart voor de wijk.

De huurhuizen en de woonomgeving voldoen na al die jaren niet meer helemaal aan de eisen van deze tijd. Daarom pakken we – samen met de bewoners – de wijk aan en zorgen ervoor dat ‘De Haren heeft het!’ ook in de toekomst van kracht blijft. En daar hoort, wat ons betreft, een mooi beeld bij.

Naast de renovatie & verduurzaming van de ruim 300 huurhuizen, zijn we samen met wijkbewoners en onze maatschappelijke partners ook aan de slag gegaan om te kijken waar we in de wijk nieuwe huizen kunnen bouwen. We kijken of er we meer woonplekken kunnen realiseren, want de woningnood is hoog. Ook kijken we welke woonruimte er nodig is en voor wie.

Vragen

Willen we dat de wijkbewoners op leeftijd er kunnen blijven wonen? Dat jongeren die starten op de woningmarkt er ook een plekje kunnen vinden? Hoe willen wijkbewoners er in de toekomst samen wonen, werken, spelen en leven? Hoe kunnen zij dat duurzaam doen? En wat is daar maatschappelijk en sociaal gezien voor nodig? Kortom: heel veel vragen waar we samen een antwoord op gaan geven. Zodat elke bewoner zich thuis voelt in de wijk en het De Haren heeft het!-gevoel heeft.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
september 2023

1,2,3 … start

Fase 3 van de renovatie en verduurzaming is gestart Op 25 september was het dan eindelijk zover: de start van de renovatie en verduurzaming van de laatste 68 woningen in De Haren. Het eerste blok huizen dat wordt ‘ingepakt’ met steigers is Eerste Haren 45 t/m 53. De bewoners kunnen uitkijken naar de nieuwe gevels […]

  • De Haren
  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Lezen is leuk

Yes … de eerste miniBIEB in De Haren is een feit. Buurtbewoners Ingrid en haar dochter hebben de ruilkast ingericht voor boeken, tijdschriften en misschien later ook nog voor andere spulletjes. Op elke donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur is de miniBIEB in ’t HarenHuis geopend. Kom je een boekje halen of brengen? Tot ziens!

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Rommelmarkt succes!

Zondag 17 september werd er sinds jaren weer een rommelmarkt (braderie) georganiseerd in De Haren. Buurtbewoners Corrie, Netty (op foto hierboven) en Marianne zetten opnieuw hun schouders eronder met als resultaat: een gezellige dag rondom het veldje tussen de Derde en Vierde Haren. Na een zonovergoten zaterdag, liet de zon het helaas op ZONdag afweten. […]