De Haren heeft het!

De Haren heeft het! Hiermee willen we het verhaal van De Haren vertellen. Een Bossche wijk gebouwd in de jaren ’70. Ruim opgezet, groen ingericht, dichtbij de binnenstad, in de luwte en de rust. Bewoners waarderen de kracht van de wijk. Zij wonen er graag en hebben hart voor de wijk.

De huurhuizen en de woonomgeving voldoen na al die jaren niet meer helemaal aan de eisen van deze tijd. Daarom pakken we – samen met de bewoners – de wijk aan en zorgen ervoor dat ‘De Haren heeft het!’ ook in de toekomst van kracht blijft. En daar hoort, wat ons betreft, een mooi beeld bij.

Naast de renovatie & verduurzaming van de ruim 300 huurhuizen, zijn we samen met wijkbewoners en onze maatschappelijke partners ook aan de slag gegaan om te kijken waar we in de wijk nieuwe huizen kunnen bouwen. We kijken of er we meer woonplekken kunnen realiseren, want de woningnood is hoog. Ook kijken we welke woonruimte er nodig is en voor wie.

Vragen

Willen we dat de wijkbewoners op leeftijd er kunnen blijven wonen? Dat jongeren die starten op de woningmarkt er ook een plekje kunnen vinden? Hoe willen wijkbewoners er in de toekomst samen wonen, werken, spelen en leven? Hoe kunnen zij dat duurzaam doen? En wat is daar maatschappelijk en sociaal gezien voor nodig? Kortom: heel veel vragen waar we samen een antwoord op gaan geven. Zodat elke bewoner zich thuis voelt in de wijk en het De Haren heeft het!-gevoel heeft.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.

  • De Haren
  • Nieuwbouw
mei 2024

Kansen voor doorstromers in De Haren

Een nieuw thuis in je eigen wijk De Haren is een fijne wijk. Na de bouw van de grote eengezinswoningen, in de jaren ’70, kwamen er veel gezinnenmet kinderen wonen in de wijk. Die kinderen zijn inmiddels (al een tijdje) het huis uit. Dus nu wonen er veel 50-plussers, alleen of met z’n tweeën, in […]

  • De Haren
  • Renovatie
mei 2024

Het zit er op!

Na ruim 3 jaar renoveren zijn we dan echt klaar. Momenteel worden nog de laatste kleine werkzaamheden uitgevoerd: model- en de directiewoning leegruimen en bouwterrein afbreken. En daarna wordt het stil….
We zijn blij en trots dat we in de afgelopen jaren zo goed door de wijk zijn ontvangen én dat we ruim 300 woningen mochten renoveren en verduurzamen. Met grote dank aan ieders inzet; zowel van de werklui, als jullie, wijkbewoners. Want zo’n renovatie van circa 5 weken is best ingrijpend. Maar samen is het ons gelukt!