Energiecoaches gezocht

Aanmelden kan tot maandag 2 oktober!

De gemeente ‘s-Hertogenbosch biedt buurten in ’s-Hertogenbosch, de mogelijkheid om nog dit jaar energiecoaches te laten opleiden.

Wat doen energiecoaches?

Energiecoaches leren bewoners helpen om energiezuiniger te wonen. Wanneer deelnemers de basistraining hebben afgerond zijn zij als energiecoach de buurman- of vrouw met kennis. Ze helpen bewoners in hun directe omgeving keuzes te maken en daadwerkelijk maatregelen te nemen. Zo wordt energiebesparing voor bewoners laagdrempelig én aantrekkelijk.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding behelst een periode van 7-8 weken na de herfstvakantie (vanaf de week van 23 oktober) inclusief 3 fysieke groepsbijeenkomsten en maximaal 1 dagdeel zelfstudie per week. Hiervoor is een digitale leeromgeving beschikbaar. De training wordt afgerond met een toets. Voor de certificering dient een gecertificeerd energiecoach bij 2 meeloopgesprekken aanwezig te zijn. Deze meeloopgesprekken kunnen ook via Hoom worden geregeld.

De drie groepsbijeenkomsten gaan in op:

1. Woningtechnische aspecten

2. Installaties

3. Gesprekstechnieken

De kosten van de training, inclusief eventuele catering en eventueel de meeloopgesprekken worden door de gemeente betaald.  Na de aanmeldingstermijn worden de definitieve data van de trainingen ingepland op basis van voorkeur.

Deadline voor het aangeven van uw interesse is maandag 2 oktober.

U kunt zich hier aanmelden.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Renovatie
mei 2024

Het zit er op!

Na ruim 3 jaar renoveren zijn we dan echt klaar. Momenteel worden nog de laatste kleine werkzaamheden uitgevoerd: model- en de directiewoning leegruimen en bouwterrein afbreken. En daarna wordt het stil….
We zijn blij en trots dat we in de afgelopen jaren zo goed door de wijk zijn ontvangen én dat we ruim 300 woningen mochten renoveren en verduurzamen. Met grote dank aan ieders inzet; zowel van de werklui, als jullie, wijkbewoners. Want zo’n renovatie van circa 5 weken is best ingrijpend. Maar samen is het ons gelukt!

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
mei 2024

Wijkfeest 8 juni

Op 8 juni a.s. organiseren we het grote ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Voor alle wijkbewoners. De persoonlijke uitnodiging valt binnenkort in de brievenbus.
Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Oplevering fase 3 gevierd

De derde en laatste fase van de renovatie is een feit. Het geduld van de bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof werd flink op de proef gesteld. Daar waar buurtgenoten al lange tijd van hun verduurzaamde huis kunnen genieten, waren zij pas jaren later aan de beurt. Gelukkig is hun huis nu ook klaar en kunnen zij ook gaan genieten. Onder andere van de energiekosten, die zichtbaar omlaag gaan.