Energietoeslag: gemeente draagt bij aan energiekosten

Ik heb gehoord dat het mogelijk is om een energietoeslag aan te vragen bij de gemeente. Hoe weet ik of ik hiervoor in aanmerking kom? En moet ik dit zelf aanvragen?

De kosten voor energie rijzen de pan uit. Veel huishoudens komen hierdoor in de problemen. Met de zogeheten ‘energietoeslag’ schiet de gemeente hen te hulp. Mensen met een bijstandsuitkering (op 1 januari 2022) via de Participatiewet krijgen deze toeslag automatisch. In andere gevallen moeten mensen zichzelf aanmelden, want niet alle huishoudens met een laag inkomen zijn bekend bij de gemeente. Bent u bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer of gepensioneerd en heeft u alleen een AOW-uitkering? Vraag dan zelf de energietoeslag aan. Welke voorwaarden er gelden en hoe het in de gemeente ‘s-Hertogenbosch werkt leest u hier.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
juli 2024

Workshop architect

Gemeente ‘s-Hertogenbosch daagde, samen met computerbedrijf Microsoft, Bossche kinderen uit om hun ideale woonplek in De Haren te bouwen. Niet met hout en steen, maar op de computer. De winnaars gingen los met papier, lijm en schaar tijdens de workshop ‘maquette bouwen; een van de prijzen van de wedstrijd.

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.

  • De Haren
  • Nieuwbouw
mei 2024

Kansen voor doorstromers in De Haren

Een nieuw thuis in je eigen wijk De Haren is een fijne wijk. Na de bouw van de grote eengezinswoningen, in de jaren ’70, kwamen er veel gezinnenmet kinderen wonen in de wijk. Die kinderen zijn inmiddels (al een tijdje) het huis uit. Dus nu wonen er veel 50-plussers, alleen of met z’n tweeën, in […]