Energietoeslag: gemeente draagt bij aan energiekosten

Ik heb gehoord dat het mogelijk is om een energietoeslag aan te vragen bij de gemeente. Hoe weet ik of ik hiervoor in aanmerking kom? En moet ik dit zelf aanvragen?

De kosten voor energie rijzen de pan uit. Veel huishoudens komen hierdoor in de problemen. Met de zogeheten ‘energietoeslag’ schiet de gemeente hen te hulp. Mensen met een bijstandsuitkering (op 1 januari 2022) via de Participatiewet krijgen deze toeslag automatisch. In andere gevallen moeten mensen zichzelf aanmelden, want niet alle huishoudens met een laag inkomen zijn bekend bij de gemeente. Bent u bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer of gepensioneerd en heeft u alleen een AOW-uitkering? Vraag dan zelf de energietoeslag aan. Welke voorwaarden er gelden en hoe het in de gemeente ‘s-Hertogenbosch werkt leest u hier.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
januari 2023

2022 – een terugblik

Er zijn dit jaar mooie, duurzame stappen gezet in De Haren. We hebben hard, met veel plezier én grensontkennend samengewerkt en mooie duurzame stappen gezet dit jaar. Daarvoor dank aan al onze partners en bewoners in de wijk. Klik op ‘Lees meer’ en bekijk de video.

  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
december 2022

Diny wil nooit meer weg uit De Haren, zeker niet na de renovatie van haar huis

Diny Peters woont al vanaf het begin in De Haren. Het Brabants Dagblad interviewde haar tijdens de bewonersbijeenkomst in december. Lees hier waarom Diny nooit meer weg wil uit De Haren.

  • Derde Haren
  • Renovatie
december 2022

Fijne feestdagen

En een gezond 2023 met veel woonplezier! De medewerkers van de aannemer en onderaannemers hebben hard gewerkt; zo’n 46 woningen aan de Vierde Haren zijn al klaar. Nog 92 woningen te gaan deze fase. Maar nu eerst even genieten van de welverdiende rust. In de periode van 23 december tot 9 januari zijn de medewerkers […]