Fase 2 renovatie gestart

Na de verdiende rust tijdens de zomer is het werk in De Haren weer begonnen. De steigers en de verkeersborden met de boodschap ‘verboden te parkeren’ staan op z’n plek. De bomen zijn ‘ingepakt’ om ze te beschermen tijdens de bouwwerkzaamheden. Vandaag, 26 september, is de officiële start van fase 2 van de renovatie en verduurzaming. We roepen luid: beste bouwmensen … bouwen maar! In de komende tijd nemen we 138 woningen onder handen. We beginnen bij de Vierde Haren, daarna volgt de Zesde Haren en we sluiten deze fase af bij de Vijfde Haren.

Bewoners kiezen voor duurzaam

Door de hoge energiekosten kiezen veel bewoners voor een betere isolatie van hun huis én voor het winnen van groene stroom. 95% doet mee met de gevelvervanging en dakisolatie, 90% kiest voor zonnepanelen. Daar zijn we blij mee. Samen maken we het verschil!

Binnenrenovatie
Tijdens de zogeheten ‘warme opname’ kijken we naar de onderhoudsstaat van elke woning, Dit doen we om te kijken of de keuken, badkamer en het toilet toe zijn aan vervanging. Daarna maakt de bewoner zelf de keuze om het werk al dan niet te laten uitvoeren. Veel mensen kiezen voor vervanging maar sommige bewoners willen de situatie graag houden zoals die is. Eén van hen is mevrouw Truus Satters. Gezien haar leeftijd koos zij ervoor om alleen de buitenkant te laten renoveren. Meer weten over haar keuze? Lees dan haar verhaal.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
januari 2023

2022 – een terugblik

Er zijn dit jaar mooie, duurzame stappen gezet in De Haren. We hebben hard, met veel plezier én grensontkennend samengewerkt en mooie duurzame stappen gezet dit jaar. Daarvoor dank aan al onze partners en bewoners in de wijk. Klik op ‘Lees meer’ en bekijk de video.

  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
december 2022

Diny wil nooit meer weg uit De Haren, zeker niet na de renovatie van haar huis

Diny Peters woont al vanaf het begin in De Haren. Het Brabants Dagblad interviewde haar tijdens de bewonersbijeenkomst in december. Lees hier waarom Diny nooit meer weg wil uit De Haren.

  • Derde Haren
  • Renovatie
december 2022

Fijne feestdagen

En een gezond 2023 met veel woonplezier! De medewerkers van de aannemer en onderaannemers hebben hard gewerkt; zo’n 46 woningen aan de Vierde Haren zijn al klaar. Nog 92 woningen te gaan deze fase. Maar nu eerst even genieten van de welverdiende rust. In de periode van 23 december tot 9 januari zijn de medewerkers […]