Fase 2 renovatie gestart

Na de verdiende rust tijdens de zomer is het werk in De Haren weer begonnen. De steigers en de verkeersborden met de boodschap ‘verboden te parkeren’ staan op z’n plek. De bomen zijn ‘ingepakt’ om ze te beschermen tijdens de bouwwerkzaamheden. Vandaag, 26 september, is de officiële start van fase 2 van de renovatie en verduurzaming. We roepen luid: beste bouwmensen … bouwen maar! In de komende tijd nemen we 138 woningen onder handen. We beginnen bij de Vierde Haren, daarna volgt de Zesde Haren en we sluiten deze fase af bij de Vijfde Haren.

Bewoners kiezen voor duurzaam

Door de hoge energiekosten kiezen veel bewoners voor een betere isolatie van hun huis én voor het winnen van groene stroom. 95% doet mee met de gevelvervanging en dakisolatie, 90% kiest voor zonnepanelen. Daar zijn we blij mee. Samen maken we het verschil!

Binnenrenovatie
Tijdens de zogeheten ‘warme opname’ kijken we naar de onderhoudsstaat van elke woning, Dit doen we om te kijken of de keuken, badkamer en het toilet toe zijn aan vervanging. Daarna maakt de bewoner zelf de keuze om het werk al dan niet te laten uitvoeren. Veel mensen kiezen voor vervanging maar sommige bewoners willen de situatie graag houden zoals die is. Eén van hen is mevrouw Truus Satters. Gezien haar leeftijd koos zij ervoor om alleen de buitenkant te laten renoveren. Meer weten over haar keuze? Lees dan haar verhaal.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
september 2023

1,2,3 … start

Fase 3 van de renovatie en verduurzaming is gestart Op 25 september was het dan eindelijk zover: de start van de renovatie en verduurzaming van de laatste 68 woningen in De Haren. Het eerste blok huizen dat wordt ‘ingepakt’ met steigers is Eerste Haren 45 t/m 53. De bewoners kunnen uitkijken naar de nieuwe gevels […]

  • De Haren
  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Lezen is leuk

Yes … de eerste miniBIEB in De Haren is een feit. Buurtbewoners Ingrid en haar dochter hebben de ruilkast ingericht voor boeken, tijdschriften en misschien later ook nog voor andere spulletjes. Op elke donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur is de miniBIEB in ’t HarenHuis geopend. Kom je een boekje halen of brengen? Tot ziens!

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Rommelmarkt succes!

Zondag 17 september werd er sinds jaren weer een rommelmarkt (braderie) georganiseerd in De Haren. Buurtbewoners Corrie, Netty (op foto hierboven) en Marianne zetten opnieuw hun schouders eronder met als resultaat: een gezellige dag rondom het veldje tussen de Derde en Vierde Haren. Na een zonovergoten zaterdag, liet de zon het helaas op ZONdag afweten. […]