Fase 2 renovatie gestart

Na de verdiende rust tijdens de zomer is het werk in De Haren weer begonnen. De steigers en de verkeersborden met de boodschap ‘verboden te parkeren’ staan op z’n plek. De bomen zijn ‘ingepakt’ om ze te beschermen tijdens de bouwwerkzaamheden. Vandaag, 26 september, is de officiële start van fase 2 van de renovatie en verduurzaming. We roepen luid: beste bouwmensen … bouwen maar! In de komende tijd nemen we 138 woningen onder handen. We beginnen bij de Vierde Haren, daarna volgt de Zesde Haren en we sluiten deze fase af bij de Vijfde Haren.

Bewoners kiezen voor duurzaam

Door de hoge energiekosten kiezen veel bewoners voor een betere isolatie van hun huis én voor het winnen van groene stroom. 95% doet mee met de gevelvervanging en dakisolatie, 90% kiest voor zonnepanelen. Daar zijn we blij mee. Samen maken we het verschil!

Binnenrenovatie
Tijdens de zogeheten ‘warme opname’ kijken we naar de onderhoudsstaat van elke woning, Dit doen we om te kijken of de keuken, badkamer en het toilet toe zijn aan vervanging. Daarna maakt de bewoner zelf de keuze om het werk al dan niet te laten uitvoeren. Veel mensen kiezen voor vervanging maar sommige bewoners willen de situatie graag houden zoals die is. Eén van hen is mevrouw Truus Satters. Gezien haar leeftijd koos zij ervoor om alleen de buitenkant te laten renoveren. Meer weten over haar keuze? Lees dan haar verhaal.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Oplevering fase 3 gevierd

De derde en laatste fase van de renovatie is een feit. Het geduld van de bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof werd flink op de proef gesteld. Daar waar buurtgenoten al lange tijd van hun verduurzaamde huis kunnen genieten, waren zij pas jaren later aan de beurt. Gelukkig is hun huis nu ook klaar en kunnen zij ook gaan genieten. Onder andere van de energiekosten, die zichtbaar omlaag gaan.

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
april 2024

’t HarenHuis, kom binnen en doe mee!

In april en mei organiseren de Social Work-studenten van Avans een aantal gezellige donderdagen met spelletjes, muziek en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. Gezellig als jullie ook komen!

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Feestje fase 3 oplevering

Bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof zijn van harte welkom bij het opleveringsfeestje op donderdag 11 april van 15.30 – 17.30 uur bij de parkeerplaatsen ter hoogte van Eerste Haren 44 t/m 54. Tot ziens!