Gewijzigde afvalinzameling!

Check de afvalkalender of de Afvalstoffendienst app.

Vanaf maandag 5 februari 2024 verandert de afvalinzameling in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Afvalstoffendienst haalt vanaf deze datum het PBD (plastic verpakkingen, blik en drankkartons) aan huis op. Zo’n 36.000 huishoudens krijgen hiervoor een minicontainer (=kliko) met oranje deksel. Het restafval in de grijze container halen we vanaf die datum één keer per drie weken op.

Uitzetten containers voor PBD

Tussen maandag 8 januari en vrijdag 9 februari zet het bedrijf Inovim deze minicontainers voor PBD uit. Huishoudens krijgen hiervoor nog een brief in de bus met meer informatie. En een kaart waarop staat welk afval in welke container hoort.

Extra rondje restafval

Om iedereen een “frisse” start te geven, leegt de Afvalstoffendienst de grijze container voor restafval een keertje extra. Tussen 22 januari en 2 februari legen we de grijze container voor restafval in plaats van de groene container voor GFT.

Andere inzameldagen

Na 5 februari 2024 rijdt de Afvalstoffendienst haar nieuwe routes. Kijk voor alle juiste inzameldagen op de afvalkalender via www.afvalstoffendienst.nl. Of download de Afvalstoffendienst app.

Teruggeven container voor PBD

Een extra container, dat is even wennen. Maar je hebt deze container voor PBD echt nodig. Vanaf 5 februari 2024 legen we de grijze container voor restafval nog maar één keer per drie weken. Gebruik de nieuwe container voor PBD een tijdje en ervaar het gemak. Niet sjouwen met PBD naar de ondergrondse container maar gemakkelijk aan huis je afval scheiden.

Besluit je uiteindelijk dat je deze container toch niet wilt gebruiken? Geef dit dan na 1 september 2024 bij ons aan. We halen de container dan weer bij je op. Eind augustus 2024 ontvang je een brief van de Afvalstoffendienst waarin staat hoe je dit kan doen. Wacht op deze brief.

Meer info lees je op www.minderrestdatkanbest.nl.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
  • Nieuwbouw
februari 2024

Extra woningen in bestaande wijken

Visie van architectenbureau KAW: voeg extra woningen toe in bestaande wijken. In een interview met de krant noemen ze de gebiedsontwikkeling in De Haren als mooi voorbeeld van hoe dit succesvol, en in goede samenwerking met de buurt, kan worden georganiseerd. Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

College over huurrechten

voor jongeren Op 6 februari 2024 wordt een bijeenkomst 𝙃𝙐𝙍𝙀𝙉 𝙑𝙊𝙊𝙍 𝘽𝙀𝙂𝙄𝙉𝙉𝙀𝙍𝙎 georganiseerd over huurrechten voor jongeren. Een gezamenlijk initiatief van de Bossche corporaties, gemeente en Stedelijk Huurders Platform. Aanmelden is niet nodig. Kom op dinsdag 6 februari om 17.30 uur naar Avans Hogeschool en stel al je vragen.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
  • Gebiedsontwikkeling
januari 2024

Nieuw meldpunt

Samen de buurt schoon, heel en veilig houden 𝗭𝗼 𝗴𝗲𝗺𝗲𝗹𝗱. 𝗭𝗼 𝗵𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝗹𝗱. Met deze slogan roept de gemeente inwoners op om schade of hinder op straat te melden. Zodat we samen zorgen voor een schone, veilige en leefbare omgeving. Een kapot speeltoestel, een losse stoeptegel of een omgevallen boom; voorheen kon je er melding van […]