Gewijzigde afvalinzameling!

Check de afvalkalender of de Afvalstoffendienst app.

Vanaf maandag 5 februari 2024 verandert de afvalinzameling in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Afvalstoffendienst haalt vanaf deze datum het PBD (plastic verpakkingen, blik en drankkartons) aan huis op. Zo’n 36.000 huishoudens krijgen hiervoor een minicontainer (=kliko) met oranje deksel. Het restafval in de grijze container halen we vanaf die datum één keer per drie weken op.

Uitzetten containers voor PBD

Tussen maandag 8 januari en vrijdag 9 februari zet het bedrijf Inovim deze minicontainers voor PBD uit. Huishoudens krijgen hiervoor nog een brief in de bus met meer informatie. En een kaart waarop staat welk afval in welke container hoort.

Extra rondje restafval

Om iedereen een “frisse” start te geven, leegt de Afvalstoffendienst de grijze container voor restafval een keertje extra. Tussen 22 januari en 2 februari legen we de grijze container voor restafval in plaats van de groene container voor GFT.

Andere inzameldagen

Na 5 februari 2024 rijdt de Afvalstoffendienst haar nieuwe routes. Kijk voor alle juiste inzameldagen op de afvalkalender via www.afvalstoffendienst.nl. Of download de Afvalstoffendienst app.

Teruggeven container voor PBD

Een extra container, dat is even wennen. Maar je hebt deze container voor PBD echt nodig. Vanaf 5 februari 2024 legen we de grijze container voor restafval nog maar één keer per drie weken. Gebruik de nieuwe container voor PBD een tijdje en ervaar het gemak. Niet sjouwen met PBD naar de ondergrondse container maar gemakkelijk aan huis je afval scheiden.

Besluit je uiteindelijk dat je deze container toch niet wilt gebruiken? Geef dit dan na 1 september 2024 bij ons aan. We halen de container dan weer bij je op. Eind augustus 2024 ontvang je een brief van de Afvalstoffendienst waarin staat hoe je dit kan doen. Wacht op deze brief.

Meer info lees je op www.minderrestdatkanbest.nl.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.

  • De Haren
  • Nieuwbouw
mei 2024

Kansen voor doorstromers in De Haren

Een nieuw thuis in je eigen wijk De Haren is een fijne wijk. Na de bouw van de grote eengezinswoningen, in de jaren ’70, kwamen er veel gezinnenmet kinderen wonen in de wijk. Die kinderen zijn inmiddels (al een tijdje) het huis uit. Dus nu wonen er veel 50-plussers, alleen of met z’n tweeën, in […]

  • De Haren
  • Renovatie
mei 2024

Het zit er op!

Na ruim 3 jaar renoveren zijn we dan echt klaar. Momenteel worden nog de laatste kleine werkzaamheden uitgevoerd: model- en de directiewoning leegruimen en bouwterrein afbreken. En daarna wordt het stil….
We zijn blij en trots dat we in de afgelopen jaren zo goed door de wijk zijn ontvangen én dat we ruim 300 woningen mochten renoveren en verduurzamen. Met grote dank aan ieders inzet; zowel van de werklui, als jullie, wijkbewoners. Want zo’n renovatie van circa 5 weken is best ingrijpend. Maar samen is het ons gelukt!