Jonge bouwers… bouwen maar!

Jongeren van Bossche basisscholen, voortgezet onderwijs en MBO ontwerpen hun eigen digitale wijk De Haren.

De Haren in Minecraft

De gemeente ‘s-Hertogenbosch is samen met Microsoft de uitdaging aangegaan om met de digitale game Minecraft jongeren De Haren te laten bouwen. De oproep was: “Help mee met het verduurzamen van de wijk De Haren. Bouw ontmoetings-, sport- en speelplekken en nieuwe gebouwen!” Niet met fysieke bouwmaterialen in de wijk, maar digitaal op de computer. Microsoft heeft De Haren nagebouwd, zelfs de Hertog van Brabant (gastheer) en de draak krijgen een plek in de digitale wijk. Nu is het aan de jongeren.

Over De Haren

Tijdens de digitale startbijeenkomst vertelden o.a. Zayaz, architect KAW en de projectleider van de gemeente hoe het er bij de werkelijke gebiedsontwikkeling aan toe gaat. Wat onze kijk op de wijk is en welke thema’s volgens ons vragen om een slimme oplossing: klimaatverandering, woningnood, ruimte voor groen, sport en spel, duurzaamheid en meer. We vroegen ze ‘hoe zouden jullie opa’s en oma’s willen wonen, wat is er nodig om lekker koel en droog te wonen als het steeds warmer en natter wordt, waar kunnen buurtbewoners spelen, wandelen, sporten en ontmoeten. Hoe ziet jouw favoriete wijk eruit?

In de komende acht weken gaan jongeren van verschillende scholen de uitdaging aan. Uiteindelijk worden digitale wijkontwerpen eind april gepresenteerd. We zijn erg benieuwd naar de plannen van de jonge stadsontwerpers-in-de-dop en wensen hen veel succes én plezier!

Nieuwsgierig?

Schools Reinventing Cities is een landelijk initiatief van Minecraft Education. ’s-Hertogenbosch heeft zich, net als zeven andere steden, hiervoor aangemeld. Wil je meer weten over dit leuke en leerzame project? Klik dan hieronder.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Oplevering fase 3 gevierd

De derde en laatste fase van de renovatie is een feit. Het geduld van de bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof werd flink op de proef gesteld. Daar waar buurtgenoten al lange tijd van hun verduurzaamde huis kunnen genieten, waren zij pas jaren later aan de beurt. Gelukkig is hun huis nu ook klaar en kunnen zij ook gaan genieten. Onder andere van de energiekosten, die zichtbaar omlaag gaan.

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
april 2024

’t HarenHuis, kom binnen en doe mee!

In april en mei organiseren de Social Work-studenten van Avans een aantal gezellige donderdagen met spelletjes, muziek en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. Gezellig als jullie ook komen!

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Feestje fase 3 oplevering

Bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof zijn van harte welkom bij het opleveringsfeestje op donderdag 11 april van 15.30 – 17.30 uur bij de parkeerplaatsen ter hoogte van Eerste Haren 44 t/m 54. Tot ziens!