Keuzepakket 2

Zonnepanelen

Voor het opwekken van eigen groene stroom

Met zonnepanelen wekt u uw eigen groene stroom op. Zo is er minder stroom van de energieleverancier nodig. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee!

Hoe pakken we dit aan?

Het bedrijf dat de zonnepanelen levert, start met een uitgebreid onderzoek. Op welke plekken kunnen zonnepanelen worden geplaatst en hoeveel? U krijgt een uitgebreid persoonlijk advies. En horen dan ook welke kosten u kunt besparen door zelf groene stroom op te wekken. Wij vinden het belangrijk om, samen met u, bij te dragen aan een beter klimaat. Daarom betalen wij de kosten voor de aanschaf en installatie en het onderhoud van de zonnepanelen. U betaalt maandelijks een bedrag aan servicekosten (hoogte afhankelijk van het aantal zonnepanelen). Om het voor u nog aantrekkelijker te maken om mee te doen, krijgt u als u zonnepanelen laat plaatsen ook korting op keuzepakket 1 (gevelvervanging en dakisolatie). Zo is de duurzame stap nog groter.

De Haren - Het project icon

Gebiedsontwikkeling De Haren

De Haren heeft het!

Renovatie & Verduurzaming

We verbeteren ruim 300 woningen in de wijk. Naast de verplichte werkzaamheden kiezen bewoners zelf wat ze willen verbeteren aan hun huis. Een nieuwe badkamer, keuken en/of toilet. Velen van hen maken net als ons een bewuste keuze voor duurzaamheid en kiezen voor gevelvervanging, dakisolatie en zonnepanelen. Het werk gaat in een treintje: straat voor straat.

Nieuwbouw

‘s-Hertogenbosch heeft een groot tekort aan huurwoningen. Onderzoek wees uit dat er op verschillende plekken in de wijk nieuwbouw mogelijk is. Samen met de bewoners is de keuze gemaakt voor sloop en vervangende nieuwbouw op vier plekken in de wijk. Hoeveel en wat voor soort woningen gaan we bouwen? Voor wie zijn deze woningen? Hoe willen mensen samen wonen in deze wijk? Samen met bewoners en gemeente zoeken we naar de beste invulling van deze plekken in de wijk.

#onzebuurt

Je ergens thuis voelen zit ‘m niet alleen in een veilig, fijn en goed onderhouden huis. Het zit ‘m ook in de mensen met wie je samenwoont in dat huis en in de buurt. Heb je fijn contact met de buren? Voel je je veilig en welkom in de buurt? Kun je het leven leiden zoals je dat wilt én met wie je dat wilt? Met de buurtontwikkeling richten we ons – samen met bewoners en onze maatschappelijke partners in de wijk – op het welzijn van alle bewoners.