Lezen is leuk!

miniBIEB in ’t HarenHuis

Een miniBIEB is een kastje met gratis boeken. Met de bedoeling dat iemand een boek leent en er ook weer één terugbrengt. Zo blijven er boeken beschikbaar en heeft iedereen leesplezier.

Wij houden van lezen

Buurtbewoners moeder Ingrid en haar dochter houden beiden van lezen. Zij zijn zo enthousiast over de populaire miniBIEBs in de stad dat ze er zelf een zijn begonnen. En wel in ’t HarenHuis. Ingrid: “Ik ben blij met deze plek, want een miniBIEB voor mijn eigen huis kan echt niet. Dat geeft te veel drukte bij de deur.

“Je kunt nog veel meer wisselen en hergebruiken. Denk aan tijdschriften, puzzels én spelletjes. Daar zijn mensen ook blij mee.”

Buurtbewoner en boekenwurm Ingrid
Veel voordelen

Een miniBIEB heeft veel voordelen. Lezen is leuk, het is goed voor het milieu én het geeft mensen, die het niet zo breed hebben, de kans om te lezen. Dat de droom van Ingrid groter is, blijkt: “Je kunt nog veel meer wisselen en hergebruiken. Denk aan tijdschriften, puzzels én spelletjes. Daar zijn mensen ook blij mee”, vertelt Ingrid vol overtuiging. “Ik zie het zo voor me dat buurtbewoners, die behoefte hebben aan gezelschap, hier ook komen om even te lezen, een praatje te maken of samen een spelletje te spelen. Dat zou toch mooi zijn.”

We zijn het helemaal met Ingrid eens. Dus heb jij zin om als vrijwilliger mensen ontvangen in  ’t HarenHuis? Meld je dan bij buurtverbinder Nicole de Koning. Of loop op donderdag tussen 10.00 – 14.00 uur binnen.

Boek uit?

Wissel ‘m dan voor een ‘nieuwe’ bij de miniBIEB in ’t HarenHuis. En laat tijdschriften, spelletjes en puzzels die je wilt delen achter in de kast, dan maak jij er anderen weer blij mee!

Contact

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken om een boek/spelletje te halen of te brengen op een andere dag/tijd dan donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur? Mail dan naar MiniBieb.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
juli 2024

Workshop architect

Gemeente ‘s-Hertogenbosch daagde, samen met computerbedrijf Microsoft, Bossche kinderen uit om hun ideale woonplek in De Haren te bouwen. Niet met hout en steen, maar op de computer. De winnaars gingen los met papier, lijm en schaar tijdens de workshop ‘maquette bouwen; een van de prijzen van de wedstrijd.

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.

  • De Haren
  • Nieuwbouw
mei 2024

Kansen voor doorstromers in De Haren

Een nieuw thuis in je eigen wijk De Haren is een fijne wijk. Na de bouw van de grote eengezinswoningen, in de jaren ’70, kwamen er veel gezinnenmet kinderen wonen in de wijk. Die kinderen zijn inmiddels (al een tijdje) het huis uit. Dus nu wonen er veel 50-plussers, alleen of met z’n tweeën, in […]