Lezen is leuk

NIEUW: miniBIEB in ’t HarenHuis

Een miniBIEB is een kastje met gratis boeken. Met de bedoeling dat iemand een boek leent en er ook weer één terugbrengt. Zo blijven er boeken beschikbaar en heeft iedereen leesplezier.

Wij houden van lezen

Buurtbewoners moeder Ingrid en haar dochter houden beiden van lezen. Zij zijn zo enthousiast over de populaire miniBIEBs in de stad dat ze er zelf een zijn begonnen. En wel in ’t HarenHuis. Ingrid: “Ik ben blij met deze plek, want een miniBIEB voor mijn eigen huis kan echt niet. Dat geeft te veel drukte bij de deur.

“Je kunt nog veel meer wisselen en hergebruiken. Denk aan tijdschriften, puzzels én spelletjes. Daar zijn mensen ook blij mee.”

Buurtbewoner en boekenwurm Ingrid
Veel voordelen

Een miniBIEB heeft veel voordelen. Lezen is leuk, het is goed voor het milieu én het geeft mensen, die het niet zo breed hebben, de kans om te lezen. Dat de droom van Ingrid groter is, blijkt: “Je kunt nog veel meer wisselen en hergebruiken. Denk aan tijdschriften, puzzels én spelletjes. Daar zijn mensen ook blij mee”, vertelt Ingrid vol overtuiging. “Ik zie het zo voor me dat buurtbewoners, die behoefte hebben aan gezelschap, hier ook komen om even te lezen, een praatje te maken of samen een spelletje te spelen. Dat zou toch mooi zijn.”

We zijn het helemaal met Ingrid eens. Dus heb jij zin om als vrijwilliger mensen ontvangen in  ’t HarenHuis? Meld je dan bij buurtverbinder Nicole de Koning. Of loop op donderdag tussen 10.00 – 14.00 uur binnen.

Boek uit?

Wissel ‘m dan voor een ‘nieuwe’ bij de miniBIEB in ’t HarenHuis. En laat tijdschriften, spelletjes en puzzels die je wilt delen achter in de kast, dan maak jij er anderen weer blij mee!

Contact

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken om een boek/spelletje te halen of te brengen op een andere dag/tijd dan donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur? Mail dan naar MiniBieb.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Vijfde Haren
  • Zesde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
november 2023

Nieuw tuinhuis

𝘿𝙚 𝙃𝙖𝙧𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙝𝙚𝙩! …. 𝙚𝙚𝙣 𝙣𝙞𝙚𝙪𝙬 𝙩𝙪𝙞𝙣𝙝𝙪𝙞𝙨 𝙞𝙣 𝙗𝙪𝙪𝙧𝙩𝙩𝙪𝙞𝙣 ‘𝙩 𝙃𝙖𝙧𝙚𝙣𝙝𝙤𝙛𝙟𝙚. Weliswaar nog als bouwpakket. Vrijwilligers Marianne, Toos en Kadir stroopten de mouwen op, trotseerden de novemberkou en sleepten de oude pipowagen buiten de poort. De wagen blijft daar natuurlijk niet staan, die wordt binnenkort opgehaald. “We zijn helemaal total loss”, meldt Toos. Nieuw […]

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
  • Nieuwbouw
november 2023

Buurt bedankt voor jullie inbreng

Met de drukbezochte bewonersbijeenkomst van dinsdag 14 november sluiten we de omgevingsdialoog in deze vorm af en bereiden we de vergunningsaanvraag richting de gemeente voor. Met als eerste stap de locaties aan de Eerste Haren en Zesde Haren. We hebben een heel proces doorlopen met elkaar. Een met hobbels én met een groeiend vertrouwen dat […]

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
november 2023

Energiecoaches gezocht

De gemeente heeft ook in 2024 nieuwe plekken beschikbaar voor de opleiding Energiecoach. 𝙂𝙚𝙢𝙚𝙚𝙣𝙩𝙚 𝙯𝙤𝙚𝙠𝙩 𝙚𝙣𝙚𝙧𝙜𝙞𝙚𝙘𝙤𝙖𝙘𝙝𝙚𝙨 – 𝙈𝙚𝙡𝙙 𝙟𝙚 𝙣𝙪 𝙖𝙖𝙣 𝙫𝙞𝙖: bit.ly/3GjjhH7 𝘼𝙖𝙣𝙢𝙚𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙠𝙖𝙣 𝙩/𝙢 𝙢𝙖𝙖𝙣𝙙𝙖𝙜 18 december 𝙖.𝙨. Energiecoaches leren bewoners helpen om energiezuiniger te wonen. Je krijgt een gratis basistraining. Als je die hebt afgerond ben jij als energiecoach de buurman- of […]