Lezen is leuk!

miniBIEB in ’t HarenHuis

Een miniBIEB is een kastje met gratis boeken. Met de bedoeling dat iemand een boek leent en er ook weer één terugbrengt. Zo blijven er boeken beschikbaar en heeft iedereen leesplezier.

Wij houden van lezen

Buurtbewoners moeder Ingrid en haar dochter houden beiden van lezen. Zij zijn zo enthousiast over de populaire miniBIEBs in de stad dat ze er zelf een zijn begonnen. En wel in ’t HarenHuis. Ingrid: “Ik ben blij met deze plek, want een miniBIEB voor mijn eigen huis kan echt niet. Dat geeft te veel drukte bij de deur.

“Je kunt nog veel meer wisselen en hergebruiken. Denk aan tijdschriften, puzzels én spelletjes. Daar zijn mensen ook blij mee.”

Buurtbewoner en boekenwurm Ingrid
Veel voordelen

Een miniBIEB heeft veel voordelen. Lezen is leuk, het is goed voor het milieu én het geeft mensen, die het niet zo breed hebben, de kans om te lezen. Dat de droom van Ingrid groter is, blijkt: “Je kunt nog veel meer wisselen en hergebruiken. Denk aan tijdschriften, puzzels én spelletjes. Daar zijn mensen ook blij mee”, vertelt Ingrid vol overtuiging. “Ik zie het zo voor me dat buurtbewoners, die behoefte hebben aan gezelschap, hier ook komen om even te lezen, een praatje te maken of samen een spelletje te spelen. Dat zou toch mooi zijn.”

We zijn het helemaal met Ingrid eens. Dus heb jij zin om als vrijwilliger mensen ontvangen in  ’t HarenHuis? Meld je dan bij buurtverbinder Nicole de Koning. Of loop op donderdag tussen 10.00 – 14.00 uur binnen.

Boek uit?

Wissel ‘m dan voor een ‘nieuwe’ bij de miniBIEB in ’t HarenHuis. En laat tijdschriften, spelletjes en puzzels die je wilt delen achter in de kast, dan maak jij er anderen weer blij mee!

Contact

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken om een boek/spelletje te halen of te brengen op een andere dag/tijd dan donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur? Mail dan naar MiniBieb.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Oplevering fase 3 gevierd

De derde en laatste fase van de renovatie is een feit. Het geduld van de bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof werd flink op de proef gesteld. Daar waar buurtgenoten al lange tijd van hun verduurzaamde huis kunnen genieten, waren zij pas jaren later aan de beurt. Gelukkig is hun huis nu ook klaar en kunnen zij ook gaan genieten. Onder andere van de energiekosten, die zichtbaar omlaag gaan.

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
april 2024

’t HarenHuis, kom binnen en doe mee!

In april en mei organiseren de Social Work-studenten van Avans een aantal gezellige donderdagen met spelletjes, muziek en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. Gezellig als jullie ook komen!

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Feestje fase 3 oplevering

Bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof zijn van harte welkom bij het opleveringsfeestje op donderdag 11 april van 15.30 – 17.30 uur bij de parkeerplaatsen ter hoogte van Eerste Haren 44 t/m 54. Tot ziens!