Nieuwbouw in De Haren

Nieuwsgierig naar de plannen?
Kom dan naar de bewonersbijeenkomsten

Tijdens de bijeenkomsten voor de zomer spraken we een groep wijkbewoners over de toekomstige nieuwbouw in de wijk. Misschien was u er ook bij. Ideeën over het wonen en leven in de wijk werden met ons gedeeld. De architect is met deze ideeën aan de slag gegaan en heeft de nieuwbouwplannen verder uitgewerkt. Het nieuwbouwvoorstel, dat we richting de gemeente gaan doen, willen we ook graag aan jullie toelichten. Daarom nodigen we jullie van harte uit op:

Maandag 12 december en dinsdag 13 december
tussen 16.00 en 18.30 uur
BBS Haren Donk en Reit (Ploossche Hof 85)

U kunt gewoon binnenlopen op een tijdstip waarop het u uitkomt. Aanmelden is niet nodig. Met posters en een model van de wijk op schaal praten we u bij over de nieuwbouwplannen.

Op vier plekken in de wijk ontwikkelen we nieuwbouw: Eerste Haren, Tweede Haren, Derde Haren en Zesde Haren.
Praat ook mee over #onzebuurt

Naast het presenteren van de nieuwbouwplannen horen we ook graag hoe het is om in De Haren te leven. Want een goed huis, maakt nog geen thuis. Daar is meer voor nodig. Onder de noemer #onzebuurt ‘bouwen’ we aan verbinding in de wijk. We zoeken samen met jullie naar manieren om iedereen mee te laten doen en het wonen en leven in de buurt voor elke bewoner beter te maken. Jullie hebben daar vast goede ideeën voor. Daarom nodigen we jullie uit deze met ons te delen. En met de gemeente, die we ook hebben uitgenodigd. De gemeente wil de bijeenkomsten vooral gebruiken om als gast kennis te maken met u en uw ideeën voor De Haren.

Tot ziens op 12 of 13 december,
Medewerkers Zayaz en architectenbureau KAW

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
september 2023

1,2,3 … start

Fase 3 van de renovatie en verduurzaming is gestart Op 25 september was het dan eindelijk zover: de start van de renovatie en verduurzaming van de laatste 68 woningen in De Haren. Het eerste blok huizen dat wordt ‘ingepakt’ met steigers is Eerste Haren 45 t/m 53. De bewoners kunnen uitkijken naar de nieuwe gevels […]

  • De Haren
  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Lezen is leuk

Yes … de eerste miniBIEB in De Haren is een feit. Buurtbewoners Ingrid en haar dochter hebben de ruilkast ingericht voor boeken, tijdschriften en misschien later ook nog voor andere spulletjes. Op elke donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur is de miniBIEB in ’t HarenHuis geopend. Kom je een boekje halen of brengen? Tot ziens!

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Rommelmarkt succes!

Zondag 17 september werd er sinds jaren weer een rommelmarkt (braderie) georganiseerd in De Haren. Buurtbewoners Corrie, Netty (op foto hierboven) en Marianne zetten opnieuw hun schouders eronder met als resultaat: een gezellige dag rondom het veldje tussen de Derde en Vierde Haren. Na een zonovergoten zaterdag, liet de zon het helaas op ZONdag afweten. […]