Nieuwe gevels in twee dagen

Twee dagen, dat is de tijd die nodig is om een huis te voorzien van de nieuwe én duurzame gevels. Onze partner Buro Kade maakte het ontwerp. De gevel bestaat uit hoogwaardig isolatiemateriaal en  wordt gemaakt in een fabriek in Lemelerveld. Daar worden ook de kunstof kozijnen voorzien van HR++ glas geplaatst. De kant-en-klare gevels komen vervolgens op de vrachtwagen richting Brabant en staan in een mum van tijd op hun plek. Wat een uitvinding.  

Kant-en-klare, geïsoleerde gevels
Duurzaam

Bij een slecht geïsoleerd huis kan de kou gemakkelijk van buiten naar binnen komen én de warmte van binnen naar buiten lekken. Bij de productie van deze gevels wordt gebruik gemaakt van een speciale lijmtechniek om lagen in de gevel te verbinden. Er is geen houten of stalen frame nodig. Hierdoor is er aanzienlijk minder verlies van energie… erg duurzaam dus!

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
september 2023

1,2,3 … start

Fase 3 van de renovatie en verduurzaming is gestart Op 25 september was het dan eindelijk zover: de start van de renovatie en verduurzaming van de laatste 68 woningen in De Haren. Het eerste blok huizen dat wordt ‘ingepakt’ met steigers is Eerste Haren 45 t/m 53. De bewoners kunnen uitkijken naar de nieuwe gevels […]

  • De Haren
  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Lezen is leuk

Yes … de eerste miniBIEB in De Haren is een feit. Buurtbewoners Ingrid en haar dochter hebben de ruilkast ingericht voor boeken, tijdschriften en misschien later ook nog voor andere spulletjes. Op elke donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur is de miniBIEB in ’t HarenHuis geopend. Kom je een boekje halen of brengen? Tot ziens!

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Rommelmarkt succes!

Zondag 17 september werd er sinds jaren weer een rommelmarkt (braderie) georganiseerd in De Haren. Buurtbewoners Corrie, Netty (op foto hierboven) en Marianne zetten opnieuw hun schouders eronder met als resultaat: een gezellige dag rondom het veldje tussen de Derde en Vierde Haren. Na een zonovergoten zaterdag, liet de zon het helaas op ZONdag afweten. […]