Renovatietrein dendert door

De renovatietrein dendert voort, en zo hard dat we binnenkort de eindbestemming van fase 2 bereiken. Al zo’n 90 huizen aan de Vierde en Zesde Haren zijn van binnen en buiten opgeknapt. Veel bewoners grijpen de renovatietijd aan om op te ruimen, de muur een andere kleur te geven of de woonkamer anders in te richten. Of ze dit nu wel of niet doen; alle bewoners kunnen in ieder geval genieten van meer comfort, door de goede isolatie van hun huis.  

Op dit moment zijn we hard aan het werk in het laatste gedeelte van fase 2; de Vijfde Haren. Dit werk hopen we begin juli af te ronden. Het feestje – voor de bewoners, aannemer en Zayaz – ter afsluiting van het werk plannen we al begin juni. Ruim voor de vakantie zodat de werklui er ook bij kunnen zijn. Want zeker ook dankzij hen is De Haren straks nog eens ruim 130 geïsoleerde woningen rijker.

In totaal hebben we dan circa 250 huizen verduurzaamd en daar zijn we trots op.

Foto’s Zesde Haren

In het najaar: 3e en laatste fase

De voorbereidingen voor fase 3 zijn al in volle gang. Bewoners van de 68 woningen aan de Eerste Haren en Ploossche Hof sluiten de ‘renovatierij’.  Begin februari kregen zij het plan voor de renovatie & verduurzaming in de brievenbus. Het voordeel van het lange wachten is dat ze al veel zien en horen over wat hen te wachten staat.

Tijdens de zogenoemde warme opnames en een bezoek aan de modelwoning maken ook deze bewoners hun keuze kenbaar. Tot nu toe zijn alle bewoners uit fase 3 enthousiast over het verduurzamen van hun huis. En daar zijn wij op onze beurt ook weer heel blij mee.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
  • Nieuwbouw
februari 2024

Extra woningen in bestaande wijken

Visie van architectenbureau KAW: voeg extra woningen toe in bestaande wijken. In een interview met de krant noemen ze de gebiedsontwikkeling in De Haren als mooi voorbeeld van hoe dit succesvol, en in goede samenwerking met de buurt, kan worden georganiseerd. Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

College over huurrechten

voor jongeren Op 6 februari 2024 wordt een bijeenkomst 𝙃𝙐𝙍𝙀𝙉 𝙑𝙊𝙊𝙍 𝘽𝙀𝙂𝙄𝙉𝙉𝙀𝙍𝙎 georganiseerd over huurrechten voor jongeren. Een gezamenlijk initiatief van de Bossche corporaties, gemeente en Stedelijk Huurders Platform. Aanmelden is niet nodig. Kom op dinsdag 6 februari om 17.30 uur naar Avans Hogeschool en stel al je vragen.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

Gewijzigde afvalinzameling!

Check de afvalkalender of de Afvalstoffendienst app. Vanaf maandag 5 februari 2024 verandert de afvalinzameling in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Afvalstoffendienst haalt vanaf deze datum het PBD (plastic verpakkingen, blik en drankkartons) aan huis op. Zo’n 36.000 huishoudens krijgen hiervoor een minicontainer (=kliko) met oranje deksel. Het restafval in de grijze container halen we vanaf […]