Renovatietrein dendert door

De renovatietrein dendert voort, en zo hard dat we binnenkort de eindbestemming van fase 2 bereiken. Al zo’n 90 huizen aan de Vierde en Zesde Haren zijn van binnen en buiten opgeknapt. Veel bewoners grijpen de renovatietijd aan om op te ruimen, de muur een andere kleur te geven of de woonkamer anders in te richten. Of ze dit nu wel of niet doen; alle bewoners kunnen in ieder geval genieten van meer comfort, door de goede isolatie van hun huis.  

Op dit moment zijn we hard aan het werk in het laatste gedeelte van fase 2; de Vijfde Haren. Dit werk hopen we begin juli af te ronden. Het feestje – voor de bewoners, aannemer en Zayaz – ter afsluiting van het werk plannen we al begin juni. Ruim voor de vakantie zodat de werklui er ook bij kunnen zijn. Want zeker ook dankzij hen is De Haren straks nog eens ruim 130 geïsoleerde woningen rijker.

In totaal hebben we dan circa 250 huizen verduurzaamd en daar zijn we trots op.

Foto’s Zesde Haren

In het najaar: 3e en laatste fase

De voorbereidingen voor fase 3 zijn al in volle gang. Bewoners van de 68 woningen aan de Eerste Haren en Ploossche Hof sluiten de ‘renovatierij’.  Begin februari kregen zij het plan voor de renovatie & verduurzaming in de brievenbus. Het voordeel van het lange wachten is dat ze al veel zien en horen over wat hen te wachten staat.

Tijdens de zogenoemde warme opnames en een bezoek aan de modelwoning maken ook deze bewoners hun keuze kenbaar. Tot nu toe zijn alle bewoners uit fase 3 enthousiast over het verduurzamen van hun huis. En daar zijn wij op onze beurt ook weer heel blij mee.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.

  • De Haren
  • Nieuwbouw
mei 2024

Kansen voor doorstromers in De Haren

Een nieuw thuis in je eigen wijk De Haren is een fijne wijk. Na de bouw van de grote eengezinswoningen, in de jaren ’70, kwamen er veel gezinnenmet kinderen wonen in de wijk. Die kinderen zijn inmiddels (al een tijdje) het huis uit. Dus nu wonen er veel 50-plussers, alleen of met z’n tweeën, in […]

  • De Haren
  • Renovatie
mei 2024

Het zit er op!

Na ruim 3 jaar renoveren zijn we dan echt klaar. Momenteel worden nog de laatste kleine werkzaamheden uitgevoerd: model- en de directiewoning leegruimen en bouwterrein afbreken. En daarna wordt het stil….
We zijn blij en trots dat we in de afgelopen jaren zo goed door de wijk zijn ontvangen én dat we ruim 300 woningen mochten renoveren en verduurzamen. Met grote dank aan ieders inzet; zowel van de werklui, als jullie, wijkbewoners. Want zo’n renovatie van circa 5 weken is best ingrijpend. Maar samen is het ons gelukt!