Renovatietrein dendert door

De renovatietrein dendert voort, en zo hard dat we binnenkort de eindbestemming van fase 2 bereiken. Al zo’n 90 huizen aan de Vierde en Zesde Haren zijn van binnen en buiten opgeknapt. Veel bewoners grijpen de renovatietijd aan om op te ruimen, de muur een andere kleur te geven of de woonkamer anders in te richten. Of ze dit nu wel of niet doen; alle bewoners kunnen in ieder geval genieten van meer comfort, door de goede isolatie van hun huis.  

Op dit moment zijn we hard aan het werk in het laatste gedeelte van fase 2; de Vijfde Haren. Dit werk hopen we begin juli af te ronden. Het feestje – voor de bewoners, aannemer en Zayaz – ter afsluiting van het werk plannen we al begin juni. Ruim voor de vakantie zodat de werklui er ook bij kunnen zijn. Want zeker ook dankzij hen is De Haren straks nog eens ruim 130 geïsoleerde woningen rijker.

In totaal hebben we dan circa 250 huizen verduurzaamd en daar zijn we trots op.

Foto’s Zesde Haren

In het najaar: 3e en laatste fase

De voorbereidingen voor fase 3 zijn al in volle gang. Bewoners van de 68 woningen aan de Eerste Haren en Ploossche Hof sluiten de ‘renovatierij’.  Begin februari kregen zij het plan voor de renovatie & verduurzaming in de brievenbus. Het voordeel van het lange wachten is dat ze al veel zien en horen over wat hen te wachten staat.

Tijdens de zogenoemde warme opnames en een bezoek aan de modelwoning maken ook deze bewoners hun keuze kenbaar. Tot nu toe zijn alle bewoners uit fase 3 enthousiast over het verduurzamen van hun huis. En daar zijn wij op onze beurt ook weer heel blij mee.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
september 2023

1,2,3 … start

Fase 3 van de renovatie en verduurzaming is gestart Op 25 september was het dan eindelijk zover: de start van de renovatie en verduurzaming van de laatste 68 woningen in De Haren. Het eerste blok huizen dat wordt ‘ingepakt’ met steigers is Eerste Haren 45 t/m 53. De bewoners kunnen uitkijken naar de nieuwe gevels […]

  • De Haren
  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Lezen is leuk

Yes … de eerste miniBIEB in De Haren is een feit. Buurtbewoners Ingrid en haar dochter hebben de ruilkast ingericht voor boeken, tijdschriften en misschien later ook nog voor andere spulletjes. Op elke donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur is de miniBIEB in ’t HarenHuis geopend. Kom je een boekje halen of brengen? Tot ziens!

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
september 2023

Rommelmarkt succes!

Zondag 17 september werd er sinds jaren weer een rommelmarkt (braderie) georganiseerd in De Haren. Buurtbewoners Corrie, Netty (op foto hierboven) en Marianne zetten opnieuw hun schouders eronder met als resultaat: een gezellige dag rondom het veldje tussen de Derde en Vierde Haren. Na een zonovergoten zaterdag, liet de zon het helaas op ZONdag afweten. […]