Renovatietrein dendert door

De renovatietrein dendert voort, en zo hard dat we binnenkort de eindbestemming van fase 2 bereiken. Al zo’n 90 huizen aan de Vierde en Zesde Haren zijn van binnen en buiten opgeknapt. Veel bewoners grijpen de renovatietijd aan om op te ruimen, de muur een andere kleur te geven of de woonkamer anders in te richten. Of ze dit nu wel of niet doen; alle bewoners kunnen in ieder geval genieten van meer comfort, door de goede isolatie van hun huis.  

Op dit moment zijn we hard aan het werk in het laatste gedeelte van fase 2; de Vijfde Haren. Dit werk hopen we begin juli af te ronden. Het feestje – voor de bewoners, aannemer en Zayaz – ter afsluiting van het werk plannen we al begin juni. Ruim voor de vakantie zodat de werklui er ook bij kunnen zijn. Want zeker ook dankzij hen is De Haren straks nog eens ruim 130 geïsoleerde woningen rijker.

In totaal hebben we dan circa 250 huizen verduurzaamd en daar zijn we trots op.

Foto’s Zesde Haren

In het najaar: 3e en laatste fase

De voorbereidingen voor fase 3 zijn al in volle gang. Bewoners van de 68 woningen aan de Eerste Haren en Ploossche Hof sluiten de ‘renovatierij’.  Begin februari kregen zij het plan voor de renovatie & verduurzaming in de brievenbus. Het voordeel van het lange wachten is dat ze al veel zien en horen over wat hen te wachten staat.

Tijdens de zogenoemde warme opnames en een bezoek aan de modelwoning maken ook deze bewoners hun keuze kenbaar. Tot nu toe zijn alle bewoners uit fase 3 enthousiast over het verduurzamen van hun huis. En daar zijn wij op onze beurt ook weer heel blij mee.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Buurtaanpak
april 2023

Duurzame tuin ’t HarenHuis

De tuin bij buurtkamer ’t HarenHuis; dé nieuwe ontmoetingsplek aan de Vierde Haren 59 is klaar. Hij is duurzaam aangelegd door WeenerXL. Vrijwilligers van buurttuin ’t Harenhofje nemen het onderhoud voor hun rekening. Wat een mooi initiatief! Lees meer over het idee achter de duurzame tuin.

  • Derde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
april 2023

Bezoek in ’t HarenHuis

Charlotte Beukeboom, kersverse bestuurder van Zayaz, is nieuwsgierig naar De Haren. ’t HarenHuis aan de Vierde Haren 59 is de nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners en professionals die werken in de wijk. Nieuwsgierig naar wat er allemaal gaande is in De Haren brachten kersverse bestuurder van Zayaz Charlotte Beukeboom en bestuursecretaresse Chantal van Delft een bezoek aan […]

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
januari 2023

2022 – een terugblik

Er zijn dit jaar mooie, duurzame stappen gezet in De Haren. We hebben hard, met veel plezier én grensontkennend samengewerkt en mooie duurzame stappen gezet dit jaar. Daarvoor dank aan al onze partners en bewoners in de wijk. Klik op ‘Lees meer’ en bekijk de video.