’t Harenhofje nieuw tuinhuis rijker

’t Harenhofje groeit, bloeit en ontmoet

Donderdag 21 maart was de officiële opening van het nieuwe tuinhuis in buurttuin ’t Harenhofje, op de hoek van de Vijfde en Zesde Haren. De vrijwilligers die er hard voor geknokt en aan gewerkt hebben schrijven op de uitnodiging: ‘Waarom 21 maart? Omdat het de start van de lente symboliseert; een nieuw begin voor de onze buurt en de tuin.’ Iedereen die op een of andere manier bijgedragen heeft aan de realisatie van het tuinhuis of er graag op bezoek komt vierde het seizoen van groei en vernieuwing. Het was een gezellige en feestelijke middag.

Vrijwilligers in het zonnetje

De opening van het nieuwe tuinhuis was een mooi moment om ‘oppervrijwilligers’ Toos, Suzanne en Kadir eens speciaal in het zonnetje te zetten. Zij hebben bergen verzet om de tuin en het tuinhuis op orde te krijgen, met hulp van veel andere vrijwilligers.

Tegenslagen overwonnen

De vrijwilligersgroep die al jaren geur en kleur aan de buurttuin geeft, heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad. Coronajaren, inbraken, lekkende pipowagen. Ondanks alle tegenslagen zijn ze door blijven bouwen aan de tuin; een plek waar een groeiende groep mensen elkaar ontmoet. Er is getimmerd, geverfd, bestraat, gesjouwd … en gevlochten. De tuin heeft namelijk een geheel nieuwe ’tuinmuur’ van wilgentenen gekregen. Een monnikenwerk, maar het resultaat mag er zijn.

Warm hart

Veel bewoners en partners in de wijk dragen de buurttuin een warm hart toe. Het nieuwe paleisje is dan ook mede mogelijk gemaakt door het wijk- en dorpenbudget van de gemeente, de genereuze giften van Cello, een bijdrage van Zayaz en natuurlijk door veel buurtbewoners die spullen en mankracht hebben geleverd.

Activiteiten

De een zit altijd in de grond te wroeten; zaaien, onkruid wieden, oogsten. De ander zet koffie of maakt soep voor iedereen. Bezoekers van de tuin worden warm onthaald. De komst van het nieuwe tuinhuis – met een rolstoeltoegang – maakt het mogelijk dat de activiteiten in de tuin worden uitgebreid. Bewoners van de Noorderkroon kunnen nu ook binnen zitten, dus dagbestedingsactiviteiten kunnen worden uitgebreid. Ook de kids van de Brede Bossche School zijn altijd welkom. Kortom: de buurttuin is een prachtige plek voor ontmoeting: voor jong en oud.

Openingstijden

De buurttuin is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag open. Kom gerust eens naar de tuin; om mee te tuinieren of gewoon voor een praatje, kopje koffie, thee of verse soep. Tot ziens!

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Oplevering fase 3 gevierd

De derde en laatste fase van de renovatie is een feit. Het geduld van de bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof werd flink op de proef gesteld. Daar waar buurtgenoten al lange tijd van hun verduurzaamde huis kunnen genieten, waren zij pas jaren later aan de beurt. Gelukkig is hun huis nu ook klaar en kunnen zij ook gaan genieten. Onder andere van de energiekosten, die zichtbaar omlaag gaan.

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
april 2024

’t HarenHuis, kom binnen en doe mee!

In april en mei organiseren de Social Work-studenten van Avans een aantal gezellige donderdagen met spelletjes, muziek en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. Gezellig als jullie ook komen!

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Feestje fase 3 oplevering

Bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof zijn van harte welkom bij het opleveringsfeestje op donderdag 11 april van 15.30 – 17.30 uur bij de parkeerplaatsen ter hoogte van Eerste Haren 44 t/m 54. Tot ziens!