Bewoners denken, praten en ‘bouwen’ mee aan hun wijk

Verspreid over twee dagen ontmoetten we veel bewoners uit De Haren. Om bij te praten over de ontwikkeling van nieuwbouw op vier plekken in de wijk.

Op dinsdag 21 en donderdag 23 juni kwamen wijkbewoners naar BBS Haren Donk en Reit voor de terugkoppeling over de nieuwbouwplannen. Nieuwsgierig naar wat de architect had gedaan met de ideeën, die zij hem eind vorig jaar tijdens de buurtmarkten meegaven. We zijn blij met de positieve reacties van bewoners op onze plannen.


Bijeenkomst ontwikkeling nieuwbouw De Haren

In gesprek rondom de maquette
Rondom de maquette werd druk gepraat over wat er wel en niet moet komen op de vier plekken in de wijk. “Mooi om te zien dat jullie naar ons hebben geluisterd. Ik zie dat hier nu terug in jullie plannen”, vertelt een bewoner van de Derde Haren.

Er werd geschoven en gestapeld met blokjes om te kijken naar de beste ligging en hoogte van de toekomstige nieuwbouw. Al wijzend naar zijn huis in de Zesde Haren vertelt een van de bewoners blij te zijn met de ideeën voor nieuwbouw op de plek naast zijn huis. “Het is zo’n mooie plek met het al het groen hier, daar mogen best meer mensen van genieten. Zeker als ik hoor op het journaal dat er woningnood is. Dan is het helemaal goed dat er meer huizen bijkomen toch?

“Mooi om te zien dat jullie naar ons hebben geluisterd. Ik zie dat hier nu terug in jullie plannen.”

Elke locatie uniek
Voor elke locatie maakte de architect een voorstelling die past bij die specifieke plek. Met een visie op de vorm, de hoogte, het aantal en voor wie en wanneer er wordt gebouwd. De ligging in de wijk, de naastgelegen bestaande bouw, het groen en de toegankelijkheid spelen hierbij een belangrijke rol.

Veel om over na te denken
Veel onderwerpen passeerden de revue, zoals het ‘groen’ in de wijk. Daar waar de een de mooie volgroeide bomen waardeert, is de ander de boom grenzend aan de tuin beu. De zorg over de verkeersveiligheid en de ontsluiting van de wijk kwam ook regelmatig ter sprake. Een zorg die Zayaz, de architect en natuurlijk de bewoners zelf met de gemeente moeten delen. Samen zoeken naar een oplossing, dat is het streven.

Hoe verder?
Na de zomer gaat de architect aan de slag met de inbreng van bewoners. We hopen dan aan het einde van dit jaar weer een terugkoppeling te kunnen geven aan de wijk. We kijken terug op een tweetal geslaagde bijeenkomsten en komen weer een stapje dichterbij de uiteindelijke ontwikkeling van nieuwbouw in De Haren.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Vijfde Haren
  • Zesde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
november 2023

Nieuw tuinhuis

𝘿𝙚 𝙃𝙖𝙧𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙝𝙚𝙩! …. 𝙚𝙚𝙣 𝙣𝙞𝙚𝙪𝙬 𝙩𝙪𝙞𝙣𝙝𝙪𝙞𝙨 𝙞𝙣 𝙗𝙪𝙪𝙧𝙩𝙩𝙪𝙞𝙣 ‘𝙩 𝙃𝙖𝙧𝙚𝙣𝙝𝙤𝙛𝙟𝙚. Weliswaar nog als bouwpakket. Vrijwilligers Marianne, Toos en Kadir stroopten de mouwen op, trotseerden de novemberkou en sleepten de oude pipowagen buiten de poort. De wagen blijft daar natuurlijk niet staan, die wordt binnenkort opgehaald. “We zijn helemaal total loss”, meldt Toos. Nieuw […]

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
  • Nieuwbouw
november 2023

Buurt bedankt voor jullie inbreng

Met de drukbezochte bewonersbijeenkomst van dinsdag 14 november sluiten we de omgevingsdialoog in deze vorm af en bereiden we de vergunningsaanvraag richting de gemeente voor. Met als eerste stap de locaties aan de Eerste Haren en Zesde Haren. We hebben een heel proces doorlopen met elkaar. Een met hobbels én met een groeiend vertrouwen dat […]

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
november 2023

Energiecoaches gezocht

De gemeente heeft ook in 2024 nieuwe plekken beschikbaar voor de opleiding Energiecoach. 𝙂𝙚𝙢𝙚𝙚𝙣𝙩𝙚 𝙯𝙤𝙚𝙠𝙩 𝙚𝙣𝙚𝙧𝙜𝙞𝙚𝙘𝙤𝙖𝙘𝙝𝙚𝙨 – 𝙈𝙚𝙡𝙙 𝙟𝙚 𝙣𝙪 𝙖𝙖𝙣 𝙫𝙞𝙖: bit.ly/3GjjhH7 𝘼𝙖𝙣𝙢𝙚𝙡𝙙𝙚𝙣 𝙠𝙖𝙣 𝙩/𝙢 𝙢𝙖𝙖𝙣𝙙𝙖𝙜 18 december 𝙖.𝙨. Energiecoaches leren bewoners helpen om energiezuiniger te wonen. Je krijgt een gratis basistraining. Als je die hebt afgerond ben jij als energiecoach de buurman- of […]