Bewoners denken, praten en ‘bouwen’ mee aan hun wijk

Verspreid over twee dagen ontmoetten we veel bewoners uit De Haren. Om bij te praten over de ontwikkeling van nieuwbouw op vier plekken in de wijk.

Op dinsdag 21 en donderdag 23 juni kwamen wijkbewoners naar BBS Haren Donk en Reit voor de terugkoppeling over de nieuwbouwplannen. Nieuwsgierig naar wat de architect had gedaan met de ideeën, die zij hem eind vorig jaar tijdens de buurtmarkten meegaven. We zijn blij met de positieve reacties van bewoners op onze plannen.


Bijeenkomst ontwikkeling nieuwbouw De Haren

In gesprek rondom de maquette
Rondom de maquette werd druk gepraat over wat er wel en niet moet komen op de vier plekken in de wijk. “Mooi om te zien dat jullie naar ons hebben geluisterd. Ik zie dat hier nu terug in jullie plannen”, vertelt een bewoner van de Derde Haren.

Er werd geschoven en gestapeld met blokjes om te kijken naar de beste ligging en hoogte van de toekomstige nieuwbouw. Al wijzend naar zijn huis in de Zesde Haren vertelt een van de bewoners blij te zijn met de ideeën voor nieuwbouw op de plek naast zijn huis. “Het is zo’n mooie plek met het al het groen hier, daar mogen best meer mensen van genieten. Zeker als ik hoor op het journaal dat er woningnood is. Dan is het helemaal goed dat er meer huizen bijkomen toch?

“Mooi om te zien dat jullie naar ons hebben geluisterd. Ik zie dat hier nu terug in jullie plannen.”

Elke locatie uniek
Voor elke locatie maakte de architect een voorstelling die past bij die specifieke plek. Met een visie op de vorm, de hoogte, het aantal en voor wie en wanneer er wordt gebouwd. De ligging in de wijk, de naastgelegen bestaande bouw, het groen en de toegankelijkheid spelen hierbij een belangrijke rol.

Veel om over na te denken
Veel onderwerpen passeerden de revue, zoals het ‘groen’ in de wijk. Daar waar de een de mooie volgroeide bomen waardeert, is de ander de boom grenzend aan de tuin beu. De zorg over de verkeersveiligheid en de ontsluiting van de wijk kwam ook regelmatig ter sprake. Een zorg die Zayaz, de architect en natuurlijk de bewoners zelf met de gemeente moeten delen. Samen zoeken naar een oplossing, dat is het streven.

Hoe verder?
Na de zomer gaat de architect aan de slag met de inbreng van bewoners. We hopen dan aan het einde van dit jaar weer een terugkoppeling te kunnen geven aan de wijk. We kijken terug op een tweetal geslaagde bijeenkomsten en komen weer een stapje dichterbij de uiteindelijke ontwikkeling van nieuwbouw in De Haren.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Oplevering fase 3 gevierd

De derde en laatste fase van de renovatie is een feit. Het geduld van de bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof werd flink op de proef gesteld. Daar waar buurtgenoten al lange tijd van hun verduurzaamde huis kunnen genieten, waren zij pas jaren later aan de beurt. Gelukkig is hun huis nu ook klaar en kunnen zij ook gaan genieten. Onder andere van de energiekosten, die zichtbaar omlaag gaan.

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
april 2024

’t HarenHuis, kom binnen en doe mee!

In april en mei organiseren de Social Work-studenten van Avans een aantal gezellige donderdagen met spelletjes, muziek en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. Gezellig als jullie ook komen!

  • Eerste Haren
  • Ploossche Hof
  • Renovatie
april 2024

Feestje fase 3 oplevering

Bewoners van de Eerste Haren en Ploossche Hof zijn van harte welkom bij het opleveringsfeestje op donderdag 11 april van 15.30 – 17.30 uur bij de parkeerplaatsen ter hoogte van Eerste Haren 44 t/m 54. Tot ziens!