Bewoners denken, praten en ‘bouwen’ mee aan hun wijk

Verspreid over twee dagen ontmoetten we veel bewoners uit De Haren. Om bij te praten over de ontwikkeling van nieuwbouw op vier plekken in de wijk.

Op dinsdag 21 en donderdag 23 juni kwamen wijkbewoners naar BBS Haren Donk en Reit voor de terugkoppeling over de nieuwbouwplannen. Nieuwsgierig naar wat de architect had gedaan met de ideeën, die zij hem eind vorig jaar tijdens de buurtmarkten meegaven. We zijn blij met de positieve reacties van bewoners op onze plannen.


Bijeenkomst ontwikkeling nieuwbouw De Haren

In gesprek rondom de maquette
Rondom de maquette werd druk gepraat over wat er wel en niet moet komen op de vier plekken in de wijk. “Mooi om te zien dat jullie naar ons hebben geluisterd. Ik zie dat hier nu terug in jullie plannen”, vertelt een bewoner van de Derde Haren.

Er werd geschoven en gestapeld met blokjes om te kijken naar de beste ligging en hoogte van de toekomstige nieuwbouw. Al wijzend naar zijn huis in de Zesde Haren vertelt een van de bewoners blij te zijn met de ideeën voor nieuwbouw op de plek naast zijn huis. “Het is zo’n mooie plek met het al het groen hier, daar mogen best meer mensen van genieten. Zeker als ik hoor op het journaal dat er woningnood is. Dan is het helemaal goed dat er meer huizen bijkomen toch?

“Mooi om te zien dat jullie naar ons hebben geluisterd. Ik zie dat hier nu terug in jullie plannen.”

Elke locatie uniek
Voor elke locatie maakte de architect een voorstelling die past bij die specifieke plek. Met een visie op de vorm, de hoogte, het aantal en voor wie en wanneer er wordt gebouwd. De ligging in de wijk, de naastgelegen bestaande bouw, het groen en de toegankelijkheid spelen hierbij een belangrijke rol.

Veel om over na te denken
Veel onderwerpen passeerden de revue, zoals het ‘groen’ in de wijk. Daar waar de een de mooie volgroeide bomen waardeert, is de ander de boom grenzend aan de tuin beu. De zorg over de verkeersveiligheid en de ontsluiting van de wijk kwam ook regelmatig ter sprake. Een zorg die Zayaz, de architect en natuurlijk de bewoners zelf met de gemeente moeten delen. Samen zoeken naar een oplossing, dat is het streven.

Hoe verder?
Na de zomer gaat de architect aan de slag met de inbreng van bewoners. We hopen dan aan het einde van dit jaar weer een terugkoppeling te kunnen geven aan de wijk. We kijken terug op een tweetal geslaagde bijeenkomsten en komen weer een stapje dichterbij de uiteindelijke ontwikkeling van nieuwbouw in De Haren.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
januari 2023

2022 – een terugblik

Er zijn dit jaar mooie, duurzame stappen gezet in De Haren. We hebben hard, met veel plezier én grensontkennend samengewerkt en mooie duurzame stappen gezet dit jaar. Daarvoor dank aan al onze partners en bewoners in de wijk. Klik op ‘Lees meer’ en bekijk de video.

  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
december 2022

Diny wil nooit meer weg uit De Haren, zeker niet na de renovatie van haar huis

Diny Peters woont al vanaf het begin in De Haren. Het Brabants Dagblad interviewde haar tijdens de bewonersbijeenkomst in december. Lees hier waarom Diny nooit meer weg wil uit De Haren.

  • Derde Haren
  • Renovatie
december 2022

Fijne feestdagen

En een gezond 2023 met veel woonplezier! De medewerkers van de aannemer en onderaannemers hebben hard gewerkt; zo’n 46 woningen aan de Vierde Haren zijn al klaar. Nog 92 woningen te gaan deze fase. Maar nu eerst even genieten van de welverdiende rust. In de periode van 23 december tot 9 januari zijn de medewerkers […]