Mirjam Lamme kijkt terug

op 2,5 jaar Gebiedsontwikkeling De Haren

Gebiedsontwikkeling De Haren komt in een nieuwe fase. Tijd voor Mirjam Lamme om het stokje aan de nieuwe projectleider over te dragen. Ze kijkt terug op de afgelopen 2,5 jaar. “Het kostte kruim en tranen, maar er is toch ook gelachen én gevierd met Bossche Bollen”. Een krachtige samenvatting van Mirjam Lamme. Zij kijkt terug op 2,5 jaar Gebiedsontwikkeling De Haren. De Haren was toe aan een flinke opknapbeurt. Ook is er een groot tekort aan woningen. Om uit te zoeken wat het beste is voor de stad, de wijk, de woningen en de huurders is er een onderzoek gedaan door KAW samen met Zayaz.

Daarop heeft Zayaz beslissingen moeten nemen die voor velen pittig zijn geweest. Het is tenslotte niet niks om weken in een woning te wonen die overhoop gehaald wordt om de woning op te knappen en te verduurzamen.

En het is al helemaal ingrijpend om je woning te moeten gaan verlaten omdat er meer woningen moeten worden toegevoegd. Deze herontwikkeling heeft flinke impact op de buurt gehad.

Inmiddels zijn we een aantal fasen verder. De renovatie is goed op scheut, we zijn al bezig in fase 2. En vrijwel alle mensen die in woningen wonen die gesloopt gaan worden, hebben een andere woning of een aanbod. En met de paar mensen die nog twijfelen of een specifieke woning willen, zijn we in gesprek om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen. De tevredenheid in de buurt is toegenomen.

We gaan nu een nieuwe fase in, waarin we de nieuwbouwplannen verder vorm geven. Samen met u als bewoner en met de gemeente. Een mooi moment voor mij om afscheid te nemen en het stokje over te dragen aan Merlijn Meeus.

Er wordt verder gewerkt aan een mooie wijk. Met zowel nieuwe woningen als woningen die mooi en duurzaam opgeknapt zijn en weer voor jaren meegaan. Ook zal de wijk kunnen veranderen, waarbij oud en nieuw elkaar zullen raken.

Ik ben dankbaar dat we met het projectteam zoveel huurders mochten spreken en zien. En dat we, ondanks én dankzij soms pittige gesprekken, zover zijn gekomen. En nu gaan we samen met u als bewoners werken aan #onze buurt.


Hartelijke groet,
Mirjam Lamme

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
  • Nieuwbouw
februari 2024

Extra woningen in bestaande wijken

Visie van architectenbureau KAW: voeg extra woningen toe in bestaande wijken. In een interview met de krant noemen ze de gebiedsontwikkeling in De Haren als mooi voorbeeld van hoe dit succesvol, en in goede samenwerking met de buurt, kan worden georganiseerd. Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

College over huurrechten

voor jongeren Op 6 februari 2024 wordt een bijeenkomst 𝙃𝙐𝙍𝙀𝙉 𝙑𝙊𝙊𝙍 𝘽𝙀𝙂𝙄𝙉𝙉𝙀𝙍𝙎 georganiseerd over huurrechten voor jongeren. Een gezamenlijk initiatief van de Bossche corporaties, gemeente en Stedelijk Huurders Platform. Aanmelden is niet nodig. Kom op dinsdag 6 februari om 17.30 uur naar Avans Hogeschool en stel al je vragen.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

Gewijzigde afvalinzameling!

Check de afvalkalender of de Afvalstoffendienst app. Vanaf maandag 5 februari 2024 verandert de afvalinzameling in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Afvalstoffendienst haalt vanaf deze datum het PBD (plastic verpakkingen, blik en drankkartons) aan huis op. Zo’n 36.000 huishoudens krijgen hiervoor een minicontainer (=kliko) met oranje deksel. Het restafval in de grijze container halen we vanaf […]