Mirjam Lamme kijkt terug

op 2,5 jaar Gebiedsontwikkeling De Haren

Gebiedsontwikkeling De Haren komt in een nieuwe fase. Tijd voor Mirjam Lamme om het stokje aan de nieuwe projectleider over te dragen. Ze kijkt terug op de afgelopen 2,5 jaar. “Het kostte kruim en tranen, maar er is toch ook gelachen én gevierd met Bossche Bollen”. Een krachtige samenvatting van Mirjam Lamme. Zij kijkt terug op 2,5 jaar Gebiedsontwikkeling De Haren. De Haren was toe aan een flinke opknapbeurt. Ook is er een groot tekort aan woningen. Om uit te zoeken wat het beste is voor de stad, de wijk, de woningen en de huurders is er een onderzoek gedaan door KAW samen met Zayaz.

Daarop heeft Zayaz beslissingen moeten nemen die voor velen pittig zijn geweest. Het is tenslotte niet niks om weken in een woning te wonen die overhoop gehaald wordt om de woning op te knappen en te verduurzamen.

En het is al helemaal ingrijpend om je woning te moeten gaan verlaten omdat er meer woningen moeten worden toegevoegd. Deze herontwikkeling heeft flinke impact op de buurt gehad.

Inmiddels zijn we een aantal fasen verder. De renovatie is goed op scheut, we zijn al bezig in fase 2. En vrijwel alle mensen die in woningen wonen die gesloopt gaan worden, hebben een andere woning of een aanbod. En met de paar mensen die nog twijfelen of een specifieke woning willen, zijn we in gesprek om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen. De tevredenheid in de buurt is toegenomen.

We gaan nu een nieuwe fase in, waarin we de nieuwbouwplannen verder vorm geven. Samen met u als bewoner en met de gemeente. Een mooi moment voor mij om afscheid te nemen en het stokje over te dragen aan Merlijn Meeus.

Er wordt verder gewerkt aan een mooie wijk. Met zowel nieuwe woningen als woningen die mooi en duurzaam opgeknapt zijn en weer voor jaren meegaan. Ook zal de wijk kunnen veranderen, waarbij oud en nieuw elkaar zullen raken.

Ik ben dankbaar dat we met het projectteam zoveel huurders mochten spreken en zien. En dat we, ondanks én dankzij soms pittige gesprekken, zover zijn gekomen. En nu gaan we samen met u als bewoners werken aan #onze buurt.


Hartelijke groet,
Mirjam Lamme

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
januari 2023

2022 – een terugblik

Er zijn dit jaar mooie, duurzame stappen gezet in De Haren. We hebben hard, met veel plezier én grensontkennend samengewerkt en mooie duurzame stappen gezet dit jaar. Daarvoor dank aan al onze partners en bewoners in de wijk. Klik op ‘Lees meer’ en bekijk de video.

  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
december 2022

Diny wil nooit meer weg uit De Haren, zeker niet na de renovatie van haar huis

Diny Peters woont al vanaf het begin in De Haren. Het Brabants Dagblad interviewde haar tijdens de bewonersbijeenkomst in december. Lees hier waarom Diny nooit meer weg wil uit De Haren.

  • Derde Haren
  • Renovatie
december 2022

Fijne feestdagen

En een gezond 2023 met veel woonplezier! De medewerkers van de aannemer en onderaannemers hebben hard gewerkt; zo’n 46 woningen aan de Vierde Haren zijn al klaar. Nog 92 woningen te gaan deze fase. Maar nu eerst even genieten van de welverdiende rust. In de periode van 23 december tot 9 januari zijn de medewerkers […]