Mirjam Lamme kijkt terug

op 2,5 jaar Gebiedsontwikkeling De Haren

Gebiedsontwikkeling De Haren komt in een nieuwe fase. Tijd voor Mirjam Lamme om het stokje aan de nieuwe projectleider over te dragen. Ze kijkt terug op de afgelopen 2,5 jaar. “Het kostte kruim en tranen, maar er is toch ook gelachen én gevierd met Bossche Bollen”. Een krachtige samenvatting van Mirjam Lamme. Zij kijkt terug op 2,5 jaar Gebiedsontwikkeling De Haren. De Haren was toe aan een flinke opknapbeurt. Ook is er een groot tekort aan woningen. Om uit te zoeken wat het beste is voor de stad, de wijk, de woningen en de huurders is er een onderzoek gedaan door KAW samen met Zayaz.

Daarop heeft Zayaz beslissingen moeten nemen die voor velen pittig zijn geweest. Het is tenslotte niet niks om weken in een woning te wonen die overhoop gehaald wordt om de woning op te knappen en te verduurzamen.

En het is al helemaal ingrijpend om je woning te moeten gaan verlaten omdat er meer woningen moeten worden toegevoegd. Deze herontwikkeling heeft flinke impact op de buurt gehad.

Inmiddels zijn we een aantal fasen verder. De renovatie is goed op scheut, we zijn al bezig in fase 2. En vrijwel alle mensen die in woningen wonen die gesloopt gaan worden, hebben een andere woning of een aanbod. En met de paar mensen die nog twijfelen of een specifieke woning willen, zijn we in gesprek om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen. De tevredenheid in de buurt is toegenomen.

We gaan nu een nieuwe fase in, waarin we de nieuwbouwplannen verder vorm geven. Samen met u als bewoner en met de gemeente. Een mooi moment voor mij om afscheid te nemen en het stokje over te dragen aan Merlijn Meeus.

Er wordt verder gewerkt aan een mooie wijk. Met zowel nieuwe woningen als woningen die mooi en duurzaam opgeknapt zijn en weer voor jaren meegaan. Ook zal de wijk kunnen veranderen, waarbij oud en nieuw elkaar zullen raken.

Ik ben dankbaar dat we met het projectteam zoveel huurders mochten spreken en zien. En dat we, ondanks én dankzij soms pittige gesprekken, zover zijn gekomen. En nu gaan we samen met u als bewoners werken aan #onze buurt.


Hartelijke groet,
Mirjam Lamme

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.

  • De Haren
  • Nieuwbouw
mei 2024

Kansen voor doorstromers in De Haren

Een nieuw thuis in je eigen wijk De Haren is een fijne wijk. Na de bouw van de grote eengezinswoningen, in de jaren ’70, kwamen er veel gezinnenmet kinderen wonen in de wijk. Die kinderen zijn inmiddels (al een tijdje) het huis uit. Dus nu wonen er veel 50-plussers, alleen of met z’n tweeën, in […]

  • De Haren
  • Renovatie
mei 2024

Het zit er op!

Na ruim 3 jaar renoveren zijn we dan echt klaar. Momenteel worden nog de laatste kleine werkzaamheden uitgevoerd: model- en de directiewoning leegruimen en bouwterrein afbreken. En daarna wordt het stil….
We zijn blij en trots dat we in de afgelopen jaren zo goed door de wijk zijn ontvangen én dat we ruim 300 woningen mochten renoveren en verduurzamen. Met grote dank aan ieders inzet; zowel van de werklui, als jullie, wijkbewoners. Want zo’n renovatie van circa 5 weken is best ingrijpend. Maar samen is het ons gelukt!