Eerste bewoners maken plaats voor geplande nieuwbouw

De eerste bewoners van de woonblokken die moeten wijken voor de toekomstige nieuwbouw verhuizen naar hun nieuwe woonplek. Het vinden van een nieuw thuis voor alle bewoners blijkt een hele puzzel. Stap voor stap wordt de puzzel in goede samenspraak met de bewoners gelegd. Maar dat het impact op hen heeft, dat is duidelijk.

Onderzoek naar nieuwbouwlocaties

Einde 2020 startte Zayaz een onderzoek om te kijken of er binnen de wijk ruimte was om meer en andere woningen te bouwen. Waarom? Het woningtekort is groot, ook in ‘s-Hertogenbosch. We willen daarom meer mensen aan een huis helpen. Een huis dat bij hun levensfase past. Uit het onderzoek kwamen zes geschikte locaties naar voren. Zes plekken waar op dat moment nog 67 huishoudens woonden. Nieuwbouw zou voor hen dus betekenen dat ze zouden moeten verhuizen naar een ander huis binnen De Haren of daarbuiten.

Stemmen: wel of geen sloop en vervangende nieuwbouw

Er werden gesprekken gevoerd met de betrokken bewoners. Er kwam een door alle partijen ondersteund Sociaal Plan op tafel en toen was het tijd om te stemmen. Bewoners brachten in september 2022 – onder toeziend oog van de notaris en volgens een vooraf afgesproken procedure – hun stem uit. De uitslag: op 4 plekken komt nieuwbouw en vertrekken de bewoners op die locaties naar een andere plek.

Voor 47 huishoudens betekent dit dat zij (op termijn) gaan verhuizen. Zij zoeken een nieuw huis, en wij zoeken mee.

Projectconsulenten Touria en Willemien helpen bewoners bij het vinden van een nieuw thuis in of buiten De Haren.
De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
  • Nieuwbouw
februari 2024

Extra woningen in bestaande wijken

Visie van architectenbureau KAW: voeg extra woningen toe in bestaande wijken. In een interview met de krant noemen ze de gebiedsontwikkeling in De Haren als mooi voorbeeld van hoe dit succesvol, en in goede samenwerking met de buurt, kan worden georganiseerd. Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

College over huurrechten

voor jongeren Op 6 februari 2024 wordt een bijeenkomst 𝙃𝙐𝙍𝙀𝙉 π™‘π™Šπ™Šπ™ π˜½π™€π™‚π™„π™‰π™‰π™€π™π™Ž georganiseerd over huurrechten voor jongeren. Een gezamenlijk initiatief van de Bossche corporaties, gemeente en Stedelijk Huurders Platform. Aanmelden is niet nodig. Kom op dinsdag 6 februari om 17.30 uur naar Avans Hogeschool en stel al je vragen.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

Gewijzigde afvalinzameling!

Check de afvalkalender of de Afvalstoffendienst app. Vanaf maandag 5 februari 2024 verandert de afvalinzameling in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Afvalstoffendienst haalt vanaf deze datum het PBD (plastic verpakkingen, blik en drankkartons) aan huis op. Zo’n 36.000 huishoudens krijgen hiervoor een minicontainer (=kliko) met oranje deksel. Het restafval in de grijze container halen we vanaf […]