Eerste bewoners maken plaats voor geplande nieuwbouw

De eerste bewoners van de woonblokken die moeten wijken voor de toekomstige nieuwbouw verhuizen naar hun nieuwe woonplek. Het vinden van een nieuw thuis voor alle bewoners blijkt een hele puzzel. Stap voor stap wordt de puzzel in goede samenspraak met de bewoners gelegd. Maar dat het impact op hen heeft, dat is duidelijk.

Onderzoek naar nieuwbouwlocaties

Einde 2020 startte Zayaz een onderzoek om te kijken of er binnen de wijk ruimte was om meer en andere woningen te bouwen. Waarom? Het woningtekort is groot, ook in ‘s-Hertogenbosch. We willen daarom meer mensen aan een huis helpen. Een huis dat bij hun levensfase past. Uit het onderzoek kwamen zes geschikte locaties naar voren. Zes plekken waar op dat moment nog 67 huishoudens woonden. Nieuwbouw zou voor hen dus betekenen dat ze zouden moeten verhuizen naar een ander huis binnen De Haren of daarbuiten.

Stemmen: wel of geen sloop en vervangende nieuwbouw

Er werden gesprekken gevoerd met de betrokken bewoners. Er kwam een door alle partijen ondersteund Sociaal Plan op tafel en toen was het tijd om te stemmen. Bewoners brachten in september 2022 – onder toeziend oog van de notaris en volgens een vooraf afgesproken procedure – hun stem uit. De uitslag: op 4 plekken komt nieuwbouw en vertrekken de bewoners op die locaties naar een andere plek.

Voor 47 huishoudens betekent dit dat zij (op termijn) gaan verhuizen. Zij zoeken een nieuw huis, en wij zoeken mee.

Projectconsulenten Touria en Willemien helpen bewoners bij het vinden van een nieuw thuis in of buiten De Haren.
De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.

  • De Haren
  • Nieuwbouw
mei 2024

Kansen voor doorstromers in De Haren

Een nieuw thuis in je eigen wijk De Haren is een fijne wijk. Na de bouw van de grote eengezinswoningen, in de jaren ’70, kwamen er veel gezinnenmet kinderen wonen in de wijk. Die kinderen zijn inmiddels (al een tijdje) het huis uit. Dus nu wonen er veel 50-plussers, alleen of met z’n tweeën, in […]

  • De Haren
  • Renovatie
mei 2024

Het zit er op!

Na ruim 3 jaar renoveren zijn we dan echt klaar. Momenteel worden nog de laatste kleine werkzaamheden uitgevoerd: model- en de directiewoning leegruimen en bouwterrein afbreken. En daarna wordt het stil….
We zijn blij en trots dat we in de afgelopen jaren zo goed door de wijk zijn ontvangen én dat we ruim 300 woningen mochten renoveren en verduurzamen. Met grote dank aan ieders inzet; zowel van de werklui, als jullie, wijkbewoners. Want zo’n renovatie van circa 5 weken is best ingrijpend. Maar samen is het ons gelukt!