Eerste bewoners maken plaats voor geplande nieuwbouw

De eerste bewoners van de woonblokken die moeten wijken voor de toekomstige nieuwbouw verhuizen naar hun nieuwe woonplek. Het vinden van een nieuw thuis voor alle bewoners blijkt een hele puzzel. Stap voor stap wordt de puzzel in goede samenspraak met de bewoners gelegd. Maar dat het impact op hen heeft, dat is duidelijk.

Onderzoek naar nieuwbouwlocaties

Einde 2020 startte Zayaz een onderzoek om te kijken of er binnen de wijk ruimte was om meer en andere woningen te bouwen. Waarom? Het woningtekort is groot, ook in ‘s-Hertogenbosch. We willen daarom meer mensen aan een huis helpen. Een huis dat bij hun levensfase past. Uit het onderzoek kwamen zes geschikte locaties naar voren. Zes plekken waar op dat moment nog 67 huishoudens woonden. Nieuwbouw zou voor hen dus betekenen dat ze zouden moeten verhuizen naar een ander huis binnen De Haren of daarbuiten.

Stemmen: wel of geen sloop en vervangende nieuwbouw

Er werden gesprekken gevoerd met de betrokken bewoners. Er kwam een door alle partijen ondersteund Sociaal Plan op tafel en toen was het tijd om te stemmen. Bewoners brachten in september 2022 – onder toeziend oog van de notaris en volgens een vooraf afgesproken procedure – hun stem uit. De uitslag: op 4 plekken komt nieuwbouw en vertrekken de bewoners op die locaties naar een andere plek.

Voor 47 huishoudens betekent dit dat zij (op termijn) gaan verhuizen. Zij zoeken een nieuw huis, en wij zoeken mee.

Projectconsulenten Touria en Willemien helpen bewoners bij het vinden van een nieuw thuis in of buiten De Haren.
De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
januari 2023

2022 – een terugblik

Er zijn dit jaar mooie, duurzame stappen gezet in De Haren. We hebben hard, met veel plezier én grensontkennend samengewerkt en mooie duurzame stappen gezet dit jaar. Daarvoor dank aan al onze partners en bewoners in de wijk. Klik op ‘Lees meer’ en bekijk de video.

  • Vierde Haren
  • Gebiedsontwikkeling
december 2022

Diny wil nooit meer weg uit De Haren, zeker niet na de renovatie van haar huis

Diny Peters woont al vanaf het begin in De Haren. Het Brabants Dagblad interviewde haar tijdens de bewonersbijeenkomst in december. Lees hier waarom Diny nooit meer weg wil uit De Haren.

  • Derde Haren
  • Renovatie
december 2022

Fijne feestdagen

En een gezond 2023 met veel woonplezier! De medewerkers van de aannemer en onderaannemers hebben hard gewerkt; zo’n 46 woningen aan de Vierde Haren zijn al klaar. Nog 92 woningen te gaan deze fase. Maar nu eerst even genieten van de welverdiende rust. In de periode van 23 december tot 9 januari zijn de medewerkers […]