Handtekening onder ‘Wijkaanpak De Haren’

Voor meer mensen een passend thuis in De Haren
“Samenwerking bewoners, Zayaz en gemeente maakt meer mogelijk”

Op 19 juli, in ’t HarenHuis, ondertekenden Pieter Paul Slikker, wethouder Wonen van de gemeente en Charlotte Beukenboom, bestuurder van Zayaz, de overeenkomst Wijkaanpak De Haren. In deze overeenkomst staan afspraken over de nieuwbouw, de voortgang van het sociaal programma #onzebuurt en ambities rondom de aanpak van de openbare ruimte. Charlotte: “Wij zijn blij met deze formele stap omdat we nu gericht verder kunnen met de ontwikkeling van de nieuwbouw én een gezonde woonomgeving.”

Wat voorafging

Eind 2020 startte het onderzoek naar de mogelijkheid tot nieuwbouw in De Haren. Sindsdien zijn er al heel wat gesprekken gevoerd, hobbels genomen en ideeën verzameld. Wij – Zayaz en de gemeente – vinden uw inbreng over de ontwikkeling van de nieuwbouw en de inrichting van de openbare ruimte heel belangrijk. Daarom zijn we steeds in goed contact met elkaar om te toetsen of we op de goede weg zitten. Het is immers uw wijk waar we mee aan de slag zijn.

We spraken veel met individuele bewoners, tijdens geplande én spontane ontmoetingen in de wijk. Én veel bewoners deelden hun ideeën en zorgen met ons tijdens een aantal bewonersbijeenkomsten. Door dit intensieve proces hebben we met elkaar 4 nieuwbouwlocaties kunnen selecteren: Eerste Haren 11 t/m 31, Tweede Haren 63 t/m 87, Derde Haren 103 t/m 133, Zesde Haren 18 t/m 30. Op deze plekken maken we nu samen plannen voor de toekomstige nieuwbouw.

Om deze nieuwbouw mogelijk te maken, moeten de woningen van 47 huishoudens worden gesloopt. Deze bewoners moeten hun vertrouwde woonplek achterlaten. En dat is natuurlijk niet niks. Na veel goede gesprekken, maatwerkoplossingen en elkaar helpen vond iedereen een passende woning én een nieuw thuis. Het was een pittig proces. We zijn blij dat het is gelukt!

Op de vier locaties willen we minimaal 120 woningen terugbouwen. Woningen, geschikt voor meerdere doelgroepen, onder andere voor jongeren en voor mensen op leeftijd. Woningen voor bewoners die willen verhuizen naar een woning in de wijk die past bij hun levensfase.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Gebiedsontwikkeling
  • Nieuwbouw
februari 2024

Extra woningen in bestaande wijken

Visie van architectenbureau KAW: voeg extra woningen toe in bestaande wijken. In een interview met de krant noemen ze de gebiedsontwikkeling in De Haren als mooi voorbeeld van hoe dit succesvol, en in goede samenwerking met de buurt, kan worden georganiseerd. Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

College over huurrechten

voor jongeren Op 6 februari 2024 wordt een bijeenkomst 𝙃𝙐𝙍𝙀𝙉 𝙑𝙊𝙊𝙍 𝘽𝙀𝙂𝙄𝙉𝙉𝙀𝙍𝙎 georganiseerd over huurrechten voor jongeren. Een gezamenlijk initiatief van de Bossche corporaties, gemeente en Stedelijk Huurders Platform. Aanmelden is niet nodig. Kom op dinsdag 6 februari om 17.30 uur naar Avans Hogeschool en stel al je vragen.

  • De Haren
  • Buurtaanpak
januari 2024

Gewijzigde afvalinzameling!

Check de afvalkalender of de Afvalstoffendienst app. Vanaf maandag 5 februari 2024 verandert de afvalinzameling in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Afvalstoffendienst haalt vanaf deze datum het PBD (plastic verpakkingen, blik en drankkartons) aan huis op. Zo’n 36.000 huishoudens krijgen hiervoor een minicontainer (=kliko) met oranje deksel. Het restafval in de grijze container halen we vanaf […]