Handtekening onder ‘Wijkaanpak De Haren’

Voor meer mensen een passend thuis in De Haren
“Samenwerking bewoners, Zayaz en gemeente maakt meer mogelijk”

Op 19 juli, in ’t HarenHuis, ondertekenden Pieter Paul Slikker, wethouder Wonen van de gemeente en Charlotte Beukenboom, bestuurder van Zayaz, de overeenkomst Wijkaanpak De Haren. In deze overeenkomst staan afspraken over de nieuwbouw, de voortgang van het sociaal programma #onzebuurt en ambities rondom de aanpak van de openbare ruimte. Charlotte: “Wij zijn blij met deze formele stap omdat we nu gericht verder kunnen met de ontwikkeling van de nieuwbouw én een gezonde woonomgeving.”

Wat voorafging

Eind 2020 startte het onderzoek naar de mogelijkheid tot nieuwbouw in De Haren. Sindsdien zijn er al heel wat gesprekken gevoerd, hobbels genomen en ideeën verzameld. Wij – Zayaz en de gemeente – vinden uw inbreng over de ontwikkeling van de nieuwbouw en de inrichting van de openbare ruimte heel belangrijk. Daarom zijn we steeds in goed contact met elkaar om te toetsen of we op de goede weg zitten. Het is immers uw wijk waar we mee aan de slag zijn.

We spraken veel met individuele bewoners, tijdens geplande én spontane ontmoetingen in de wijk. Én veel bewoners deelden hun ideeën en zorgen met ons tijdens een aantal bewonersbijeenkomsten. Door dit intensieve proces hebben we met elkaar 4 nieuwbouwlocaties kunnen selecteren: Eerste Haren 11 t/m 31, Tweede Haren 63 t/m 87, Derde Haren 103 t/m 133, Zesde Haren 18 t/m 30. Op deze plekken maken we nu samen plannen voor de toekomstige nieuwbouw.

Om deze nieuwbouw mogelijk te maken, moeten de woningen van 47 huishoudens worden gesloopt. Deze bewoners moeten hun vertrouwde woonplek achterlaten. En dat is natuurlijk niet niks. Na veel goede gesprekken, maatwerkoplossingen en elkaar helpen vond iedereen een passende woning én een nieuw thuis. Het was een pittig proces. We zijn blij dat het is gelukt!

Op de vier locaties willen we minimaal 120 woningen terugbouwen. Woningen, geschikt voor meerdere doelgroepen, onder andere voor jongeren en voor mensen op leeftijd. Woningen voor bewoners die willen verhuizen naar een woning in de wijk die past bij hun levensfase.

De Haren - Actueel icon

Nieuws

Laatste nieuwsberichten

  • De Haren
  • Renovatie
juni 2024

Supergezellig wijkfeest

Zaterdag 8 juni 2024 vierden we samen met de buurt het ‘De Haren heeft het’-wijkfeest. Het werd een vrolijke middag met muziek, vertier en gezelligheid. Bekijk hier de foto’s.

  • De Haren
  • Nieuwbouw
mei 2024

Kansen voor doorstromers in De Haren

Een nieuw thuis in je eigen wijk De Haren is een fijne wijk. Na de bouw van de grote eengezinswoningen, in de jaren ’70, kwamen er veel gezinnenmet kinderen wonen in de wijk. Die kinderen zijn inmiddels (al een tijdje) het huis uit. Dus nu wonen er veel 50-plussers, alleen of met z’n tweeën, in […]

  • De Haren
  • Renovatie
mei 2024

Het zit er op!

Na ruim 3 jaar renoveren zijn we dan echt klaar. Momenteel worden nog de laatste kleine werkzaamheden uitgevoerd: model- en de directiewoning leegruimen en bouwterrein afbreken. En daarna wordt het stil….
We zijn blij en trots dat we in de afgelopen jaren zo goed door de wijk zijn ontvangen én dat we ruim 300 woningen mochten renoveren en verduurzamen. Met grote dank aan ieders inzet; zowel van de werklui, als jullie, wijkbewoners. Want zo’n renovatie van circa 5 weken is best ingrijpend. Maar samen is het ons gelukt!