Quincy vertelt HOE!
In de tijd dat ik het niet zo breed had, bedacht ik een plan om goedkoop en zonder verspilling te koken. Nieuwsgierig naar hoe ik dat doe? Lees dan verder.
Eén dag in de maand plan ik mijn grote kooksessie. Allereerst haal ik al mijn voorraadkastjes en de koelkast leeg. Ik heb vaak nog rijst, pasta of saus. Ik bedenk dan 8 gerechten die ik met die spulletjes zou willen koken. Natuurlijk ontbreken er dan nog heel wat ingrediënten. Dus dan begint de jacht op aanbiedingen bij alle supermarkten. Na mijn strooptocht gaan de pannen op het vuur. Ik kook 8 verschillende gerechten en elk gerecht is voor 4 personen. Dus dat zijn 8×4 = 32 maaltijden, die ik in 1-persoons porties invries.
Nu ik een vaste baan en dus wat meer geld heb, blijf ik dit toch doen. Het is een soort sport om zo zuinig mogelijk en zonder verspilling te koken. Afgelopen maand kookte ik 32 maaltijden voor zo’n 70euro. En wat ook leuk is, je houdt veel meer vrije tijd over 😊. Gewoon ‘s avonds een maaltijd voor de volgende dag uit de vriezer halen en laten ontdooien. Even opwarmen en aan tafel. Supersimpel.
Ga jij de uitdaging ook aan? Veel succes … en smakelijk eten!
bewoner Quincy
Quincy (26) woont in een eengezinswoning in De Haren. Tijdelijk, want haar woning wordt op termijn gesloopt voor de nieuwbouw. Net als veel jongeren is ze creatief in het zoeken naar manieren om haar leven zo in te richten dat ze bewust met spullen, tijd en geld omgaat. In haar blog vertelt ze over haar slimme, creatieve en geld besparende ideeën.